MILAN, ITALY - SEPTEMBER 17: Nikola Kalinic of AC Milan celebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between AC Milan and Udinese Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on September 17, 2017 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Claudio Villa/Getty Images / Getty Images

POMILOVALI TALIJANE

OSTANE LI U MILANU, NIKOLA KALINIĆ ĆE IPAK IGRATI EUROPU! CAS PRIHVATIO ŽALBU 'Kršenja pravila je bilo, ali kazna je prestroga i neproporcionalna'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.07.2018. u 13:32

 • Sud sportske arbitraže (CAS) prihvatio je u petak žalbu Milana na izbacivanje tog slavnog talijanskog kluba iz europskih natjecanja od strane UEFE.

  UEFA je suspendirala Milan zbog kršenja pravila o financijskom fair-playu, ali je CAS prihvatio žalbu "rossonera", ustvrdivši da je "kršenja pravila bilo, ali da je kazna ipak prestroga i neproporcionalna".

  Cijeli slučaj je sada vraćen UEFI, koja mora brzo odlučiti jer su pretkola u Europskoj ligi, u koju se iz talijanskog prvenstva plasirao Milan, već započela.

  Trener Milana Gennaro Gattuso izrazio je zadovoljstvo odlukom.

  "Odluka je pravedna i sada nam ostaje čekati što će odlučiti UEFA. Mi smo plasman u Europu izborili pravedno i ja sam već počeo pripremati momčad za Europsku ligu".

  Milan se za novu sezonu pojačao hrvatskim reprezentativcima Ivanom Strinićem i Alenom Halilovićem, dok je u klubu još i Nikola Kalinić.

  Iz drugih medija