CROPIX
TEŠKO JE BILO ŠTO PRIGOVORITI

OVO JE NAJBOLJI ODGOVOR NA TVRDNJE MATJAŽA KEKA 'Kad god se uvuče strah da ćemo primiti pogodak, mi ga onda i primimo'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. studeni 2017. 13:18

Teško se Keku ili nekome od igrača Rijeke može nešto zamjeriti nakon Atene, nekima se tek nije svidjelo odugovlačenje u završnici kada je samo pobjeda držala živom šansu za prolaz, ali izjava Darija Župarića da je Bijele u drugom poluvremenu spasio Bog puno toga. Dakle, nije da Bijeli nisu htjeli, već nisu mogli…

- U prvom poluvremenu smo dominirali i stvarali prilike, postigli dva pogotka, pogodili gredu i vratnicu, a domaćin do tog pogotka u vrlo nezgodnom trenutku nije napravio ništa - kaže Marko Vešović poručivši da su Riječani imali sreće u drugom poluvremenu.

- Znali smo da će krenuti na sve ili ništa, nošeni publikom stvarali su intenzivan pritisak. Mi smo se branili koliko smo mogli, u nastavku smo mi imali sreće koliko su oni imali u prvom. Možda su mogli i preokrenuti utakmicu, ali tih 2:2 je realan ishod.

Što se dogodilo nakon 45. minute da je Rijeka pokazala dva toliko oprečna lica između dva poluvremena ni Vešović nije imao objašnjenje.

- Nesvjesno se uvijek povučemo, pokleknemo pod pritiskom, uvuče se strah da se ne primi gol, a svaki put se primi. U nastavku nismo uspjeli pratiti njihov ritam iako smo imali par situacija u kojima smo mogli napraviti više da smo bili malo smireniji. Ali što je tu je, okrećemo se Vinkovcima, pred nama je novi dugi put - zaključio je Vešović, ao odgovor svlačionice na analizu i probleme koje je nakon susreta gotovo identično detektirao Matjaž Kek.

"Još jednom su se vijdeli problemi ove Rijeke. Igrači kada vjeruju u sebe i kada nisu opterećeni nikakvim vanjskim faktorima, onda itekako znaju igrati i svima mogu raditi velike probleme. No, kada se uvuče nekakav strah, sumnja, i kada igrači samo misle kako da ne naprave pogrešku, onda sve krene krivo. Jednostavno nedostaje samo malo da bi otišli do kraja", rekao je slovenski trener nakon susreta.

Linker
19. travanj 2024 08:48