Srdjan Vrancic / CROPIX
SIGURNOSNE MJERE

OZBILJNO UPOZORENJE KAO DOKAZ DA JE NOVI STADION NEOPHODAN Uefa limitirala prodaju karata, evo koliko navijača očekuju u Dinamu pred sraz s velikanom

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. rujan 2018. 15:38

Nema “zmijskih” redova kao prije Young Boysa, ali ulaznice za sudar Dinama i Fenerbahčea prodaju se jako dobro. Do jučer negdje oko 14 sati prodano je oko 5.000 ulaznica, a s obzirom da do utakmice još ima dana, očekuje se sasvim zgodan posjet i pogled na skoro pune maksimirske tribine. U plavom domu predviđaju da će se okupiti oko 20 tisuća gledatelja.

Sve ulaznice se ionako ne bi mogle rasprodati, jer je Dinamo za utakmice Europske lige smanjio kapacitet stadiona za 20 posto. Radi se o sigurnosnim razlozima.

Prošli put na utakmici s Young Boysima delegat UEFA-e nije bio zadovoljan maksimirskim stadionom, a kako bi mogao i biti. U nekim krugovima Kuće europskog nogometa promišljali su čak o zabrani igranja utakmica u Maksimiru, zato se i pojavila ona priča o mogućem igranju Dinama na Rujevici.

Međutim, ipak će se igrati u Maksimiru, ali UEFA traži sigurnosne garancije, zato i jest smanjen kapacitet. Ovo je još jedan dokaz koliko je zapravo neophodan novi stadion, Zagreb je jedini glavni grad jedne europske države u kojem ne postoje svi uvjeti za odigravanje europskih nogometnih utakmica!? Tako da taj “bla, bla, bla” protiv gradnje stadiona zaista nema podlogu u logici. Naravno, postoji i mogućnost rekonstrukcije stadiona, ali kad bi se to napravio “kak Bog zapoveda”, onda bi koštalo praktički isto kao i gradnja novog stadiona.

Linker
21. travanj 2024 02:04