CROPIX
POVIJESNA UTAKMICA

PO POVIJESNI PODVIG UZ POMOĆ PREPUNIH TRIBINA Dinamovci optimistični uoči spektakla na Maksimiru: 'Uz puni stadion u uzvratu neće biti problema'

Piše: Matko BrusačObjavljeno: 19. veljača 2019. 10:45

Dinamovi igrači najavili su uzvratnu utakmicu s Viktorijom Plzen protiv koje igraju ovog četvrtka u 18.55.

- Činjenica da će na uzvratnoj utakmici u Maksimiru biti gotovo 30 tisuća navijača na nas može djelovati samo pozitivno.

Utakmica ima svoju težinu sama po sebi pa pritisak postoji neovisno o broju ljudi. To će nam samo biti još jedan dodatni motiv. Pred tolikim brojem navijača, nemoguće je podbaciti - najavljuje uzvrat s Viktorijom u šesnaestini finala Europske lige Bruno Petković, napadač Dinama.

Jedina tema

U danima uoči uzvratne utakmice, Viktorija je u Zagrebu jedina važna nogometna tema, a konsenzus među Dinamovim igračima postoji - kvaliteta i talent su na zagrebačkoj strani, najava plasmana u osminu finala ima realne temelje.

- Što se tiče prve utakmice, ako pogledamo igru u drugom poluvremenu i rezultat, koji i ne mora biti tako loš, ne možemo biti zadovoljni. Ali mislim da smo u prvom poluvremenu pokazali da smo bolji od Viktorije. Dogodio se pad u drugom poluvremenu, imamo dovoljno vremena da analiziramo zašto se dogodio i dobro se pripremimo za četvrtak. Vraća nam se Hajrović, Gavranović je još na čekanju. Uglavnom, očekujemo pobjedu - dodaje Petković.

Samokritika

Nikola Moro, koji je u Plzenu s klupe odradio 25 minuta, slaže se s Petkovićem.

- U Plzenu smo sami izgubili tu utakmicu. Prvo poluvrijeme smo izgledali dobro, radili stvari koje smo se dogovorili s trenerom i međusobno, a u drugom se dogodio pad. Međutim, u Zagrebu će to sve izgledati bolje. Siguran sam da smo mi bolja ekipa, da imamo bolje igrače, ali ponekad to nije dovoljno. Potrebno je držati se dogovora. Ako u Zagrebu bude pun stadion, što mi svi i očekujemo, mislim da u uzvratu neće biti problema - kaže Moro.

Amer Gojak smatra da se lekcije iz prve utakmice moraju savladati kako bi se došlo do željenog rezultata u uzvratu.

- Bez veze smo primili dva gola, nakon vrlo dobro odigranog prvog poluvremena. U četvrtak ne smijemo ponoviti iste greške, ako to uspijemo, siguran sam da ćemo svi zajedno slaviti poslije utakmice.

Moramo se još malo prilagoditi Viktoriji, riječ je o jako iskusnoj i tvrdoj ekipi, ali problema ne bi trebalo biti, kvalitetnija smo momčad i vjerujemo u sebe. Očekujemo puni stadion u četvrtak. Nadam se da će navijači biti naš dvanaesti igrač i da će nas nositi cijelu utakmicu - zaključio je samouvjereni Gojak.

Linker
16. travanj 2024 09:35