BELGRADE, SERBIA - AUGUST 27: Players of Crvena Zvezda celebrate after winning the UEFA Champions League Play Off Second Leg match between Crvena Zvezda and Young Boys at stadium Rajko Mitic on August 27, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Getty Images

BORBA ZA DVA MJESTA U LP

POČELA VELIKA BORBA ZA PRIMAT U REGIJI! SRBIJA OPASNO PRIJETI I VEĆ SUTRA MOŽE PRETEĆI HRVATSKU Ako Partizan pobijedi, Hrvatska pada jedno mjesto...

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 02.10.2019. u 13:38

 • Naši susjedi, za razliku od Hrvatske, imaju dva kluba u europskim natjecanjima...

  Nogometaši Crvene zvezde slavili su protiv Olympiacosa 3-1 u susretu Skupne B Lige prvaka i u direktnom sudaru za dva mjesta u Ligi prvaka odnijeli važnu pobjedu. Hrvatska je i dalje ispred, ali za samo 0.125 boda, s tim da Srbi imaju i Partizan u Europskoj ligi...

  Dakle Hrvatska je na 17. mjestu sa 24.375 bodova, dok je Srbija zadržala 18. poziciju bez obzira na pobjedu u Beogradu jučer protiv grčkog kluba.

  Grčka nije predaleko, na 15. poziciji, a koja ima 25.300 bodova, no ono što je zanimljivo da u rasponu od 18. do 13. pozicije (Češka) jedino Srbija ima više od jednog sudionika u europskim natjecanjima.

  Soccer Football - Champions League - Playoffs - Second Leg - Crvena Zvezda v BSC Young Boys - Rajko Mitic Stadium, Belgrade, Serbia - August 27, 2019 Crvena Zvezda players celebrate after the match REUTERS/Marko Djurica
  REUTERS/Marko Djurica
   

  Zato bi Partizan mogao pobjedom protiv Astane već omogućiti Srbiji "preskakanje" Hrvatske, te bi mogli još više biti bliže tom 15. mjestu, a koje od sezone 2021/22 jamči dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

  Srpski klubovi opasno prijete, koliko su u formi pokazuje i podatak da imaju čak bolji ovogodišnji učinak od čak devet bolje rangiranih država. Pa čak i od Portugala koji je na sedmom mjestu.

  Bit će itekako zanimljivo, pratit će se svaka utakmica...

  Screenshot
   

  Iz drugih medija