Action Images via Reuters/Andrew Boyers
SKIDA KACIGU

POSLJEDNJA UTAKMICA U KARIJERI JEDNOG OD NAJVEĆIH VRATARA SVIH VREMENA Petr Cech se želi oprostiti trofejem u velikom finalu protiv bivšeg kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2019. 21:08

U srijedu navečer očekuje nas veliko finale Europske lige između Arsenala i Chesleaja u Bakuu. Osim same utakmice valja istaknuti kako će ovo biti posljednja natjecataljeska utakmica u karijeri velikog Petra Cecha.

Ovaj sjajni vratar rođen je 20. svibnja 1982. godine i gotovo čitavu profesionalnu karijeru proveo je na Otoku. Čak 11 godina je branio za Chelsea, da bi prije četiri godine potpisao za Arsenal.

Osim po sjajnim obranama Cehca će pamtiti i po kacigi koju je nosio još od 2006. godine kada je zadobio tešku povredu glave u utakmici protiv Readinga.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v Chelsea - Emirates Stadium, London, Britain - January 19, 2019  Arsenal's Petr Cech during the warm up before the match   Action Images via Reuters/John Sibley  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters

Cech je skromni dečko i veliki golman koji je uvijek ostajao ispod radara, ali njegov kvalitet je neosporan što govori i 15 sezona u Engleskoj. Na golu Chelsea i Arsenala je stajao ukupno 443 puta, a svoju mrežu je sačuvao u 202 utakmice što je apsolutni rekord.

Cech će tako u posljednjoj utakmici karijere tako zaigrati protiv svog bivšeg kluba i pokušati se oprostiti trofejem.

Linker
25. travanj 2024 03:48