Foto: Marko Todorov / CROPIX
VIŠE NEMA DILEME

POTVRĐENO: UEFA KAZNILA BJELICU I DINAMO UOČI OKRŠAJA PROTIV BENFICE Evo kakva je 'čestitka' stigla u Maksimir uoči okršaja s portugalskim velikanom

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. ožujak 2019. 14:30

Iz UEFA-e je stigla i službena potvrda, Dinamov trener Nenad Bjelica kažnjen je s jednom utakmicom suspenzije zbog isključenja u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europske lige protiv Viktorije Plzen u Zagrebu.

To znači da Bjelica neće moći sjediti na klupi Dinama sljedećeg četvrtka (7. ožujka) u Zagrebu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Također, iz UEFA-e su Dinamu odrezali ukupno 63.000 eura kazne za navijačke 'incidente' u utakmicama protiv Anderlechta i Viktorije. Od toga 30.000 otpada na utakmicu s Anderlechtom, a 33.000 na utakmicu protiv Viktorije.

Novčane kazne se odnose na Dinamove domaće utakmice protiv spomenutih klubova igrane 13. prosinca prošle godine (Anderlecht, 0:0) i 21. veljače (Viktoria, pobjeda Dinama 3:0).

Iz UEFA-e su obrazložili da je Dinamo protiv Anderlechta kažnjen zbog "paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na teren". Protiv Viktorije je kazna odrezana zbog 'bacanja baklji u teren, zakrčenih prolaza i Bjeličinog isključenja'.

Podsjećamo, Bjelica je isključen potkraj prvog poluvremena okršaja protiv Viktorije. Dinamov trener tražio je aut nakon jednog duela uz aut-liniju i pokušao je uzeti loptu iz ruku Milana Havela. Rumunjski arbitar Istvan Kovacs pokazao mu je crveni karton.

Kada se sveukupno zbroji, Dinamo je u ovoj sezoni zbog kazni platio UEFA-i 234.000 eura.

Linker
07. svibanj 2024 05:00