Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
KALKULACIJE

PREKRASAN POGLED NA TABLICU Papirnati favoriti su na nuli, a ako Dinamo ponovi ovakvo izdanje u Bruxellesu na vidiku je povijesni uspjeh

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. rujan 2018. 16:02

Kako je Spartak iz Trnave dobio Anderlecht bit će to jako zanimljiva skupina, nakon prvog kola papiranti favoriti su na nuli. Danas je nemoguće prognozirati hoće li bitka trajati do zadnjih sekundi ili će se netko odvojiti, a taj bi mogao biti i Dinamo ako u Bruxellesu za dva tjedna ponovi izdanje od sinoć.

Sa šest bodova i potom dva ogleda sa Spartakom, Modri bi došli bliže nego ikad da nakon 49 godina prezime u Europi. Opet, ako u drugom kolu Anderecht i Fenerbahče iskoriste prednost domaćeg terena uslijedit će vjerojatno totalno neizvjesne borbe.



Za Dinamo nije moguće napisati je li mu povijesno bilo bitno da dobije prvi dvoboj za prolaz skupine, jer eto skupinu nikad nije prošao, pa su svi uvodni rezultati na kraju došli na isto.

Ključno će biti hoće li Bjelica moći održati formu, fizički i igračku, da se dobre partije pruže u kritičnom listopadu, kad su kola obično kretala nizbrdo. Čak i u onim slučajevima kad je start najavljivao bolje stvari. No, jedno je jasno, za Dinamo je ovo skupina po mjeri i sam odlučuje o svojoj sudbini.

U drugom susretu iz skupine Spartak iz Trnave je pobijedio Anderlecht sa 1-0.

"Taj rezultat pokazuje da je Anderlecht ranjiv, a Spartak dobra momčad. Od prvog dana počele su priče da je Spartak najslabiji u grupi, a zasluženo su u ovoj fazi, izbacili su ozbiljne momčadi. Imamo četiri momčadi koje mogu proći skupinu," izjavio je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 03:59