Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
BIT ĆE SPREMAN ZA UZVRAT

PRETVORIO SE U PONAJBOLJEG DINAMOVOG IGRAČA, A ZA EUROPU KAŽE 'A to je taj naš mentalitet. Tek smo se u drugom poluvremenu trgnuli'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 10:33

I on je izišao šepajući iz svlačionice, ne bi bila dobra vijest kad bi i on ‘otpao’. No, valjda će biti dobro, jer Dominik Livaković ove se sezone pretvorio u najstandardnijeg i ponajboljeg Dinamovog igrača. Pričalo smo usput dan prije utakmice, pohvalili ga za odlične partije i visoke ocjene u dosadašnjim dvobojima, on je sa smiješkom odgovorio:

- Od visokih ocjena ipak mi je draže kad sam neocijenjen, ha-ha!

Dosta posla

Želja mu se nije ispunila, nije ni protiv Skënderbeua ostao bez ocjene. Štoviše, jedan je do rijetkih koji su zaslužili palac gore, dvije-tri odlične reakcije, ono izletavanje na 20 metara kojim je spriječio drugi gol Albanaca. Uostalom, i kod Latifijeva pogotka obranio je prvi udarac, na kraju je taj gol primio uz dosta peha.

- Nažalost je tako, bilo je dosta posla. Ali, ja sam tu da pomognem momčadi, kao što i momčad meni pomaže. Evo, zabili smo gol u 95. minuti, dobro je završilo. Nadam se nadam se da ćemo u uzvratnu utakmicu ući utakmicu bolje nego u ovu i da će to na kraju dobro ispasti - skroman je i optimističan Livaković, koji ne ističe taj višak posla na početku sezone kao neki veliki problem.

- Zato sam tu, na meni je da branim. Kao što je na ostatku momčadi da zabije i također obrani što može. Svatko radi svoj dio posla.

Dobro, dokad ćemo gledati oscilacije ove momčadi. Dva derbija dobro, onda ovakvo prvo poluvrijeme protiv Skënderbeua?

- Vidite, mlada samo momčad, jedino Sigali ima preko 30 godina, uz još nekoliko iskusnih igrača, svi smo mladi. Treba nas podržavati, jer mislim da ukupno gledajući idemo u dobrom smjeru. Kad se sve zbroji i na kraju ove utakmice možemo biti zadovoljni. Imali smo u nastavku dosta prilika, mogli i pobijediti.

Imali su i gosti šansi, ono zaleđe je dvojbeno...

- Neću to komentirati, sudačke odluke nisu moja domena. A i nisam najbolje vidio situaciju.

Je li Dinamo malo podcijenio Skënderbeu?

- A to je taj naš mentalitet. Tek smo se u drugom poluvremenu trgnuli, onda ste vidjeli kako je to izgledalo.

A kako će izgledati u uzvratu? Hoćemo li gledati Dinamo s Rujevice ili ovaj iz prvog dijela protiv Albanaca?

Povratak ozlijeđenih

- Vidjet ćete puno bolji Dinamo, puno ozbiljniji. Puno ćemo pričati o ovoj utakmici i tome što nam se dogodilo, siguran sam da ćemo bolje odraditi taj susret.

Još je nešto dodao:

- Nadam se da će se vratiti svi ozlijeđeni, da ćemo biti kompletni. Ali, i ovako smo, pokazali smo u nastavku, vrlo dobri i siguran sam da će sve dobro završiti.

U osam utakmica primio je četiri pogotka, dva u HNL-u, dva u Europi. Nije puno, može se podnijeti, jer obranama drži Dinamo u igri. Samo, napadači moraju zabiti barem jedan više, pogotovo sad u Elbasanu... Valjda će do uzvrata stati bol, ozljeda bi bila veliki udarac, bez obzira što je Zagorac čovjek u kojega se momčad može pouzdati.

Linker
19. travanj 2024 02:38