Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
GLEDA PREMA - RUSIJI

PROSINEČKI ZABORAVLJENOM HRVATU NUDI DRŽAVLJANSTVO 'Ne znam što bih rekao, san mi je Hrvatska'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. srpanj 2016. 16:32

Filip Ozobić danas je s Gabalom u Lilleu u pokušaju proboja u Europsku ligu. Ozobić je u nekim izborima uvršten u najbolju momčad sezone u 1. HNL, no nije se iz Slavena Belupa zaputio na zapad (Belgija) nego u Azerbajdžan. Zašto?

- Direktor kluba me zvao, dali su mi uvjete koje nisam mogao odbiti. Stvarno sam zadovoljan, izvrsno se ovdje osjećaš kao igrač i ništa ti ne nedostaje - kazao nam je jučer.

Taj direktor prije se raspitao u moskovskom Spartaku gdje je rastao kao igrač, u to doba prošavši mlađe reprezentativne uzraste.

- Lille je favorit, no mislimo da ih možemo proći. U dvije utakmice s MTK u 2. pretkolu pokazali smo da smo dobra momčad, pogotovo u Bakuu smo bili puno bolji. Gabala je prošle godine igrala Europsku ligu i to je korak naprijed za mene. Dakako, draže bi mi bilo da igramo protiv Hajduka - nasmijao se Filip.

Grad Gabalu nije ni vidio.

- Cijelo vrijeme bili smo u Bakuu, tek 7. kolovoza počinje prvenstvo, nekoliko dana ranije ćemo otići tamo da se priviknemo na domaći teren. Jer Europu igramo u Bakuu. A on je zaista sjajan, gradi se na sve strane, a novi dio već sada izgleda kao Pariz. Naš gazda je vlasnik nekoliko hotela, svi živimo u jednom od njih, blizu centra Bakua. Karabah je već tri godine prvak, ali nastojat ćemo ga skinuti s trona.

Niste se valjda odlaskom u Azerbajdžan odrekli ambicija da napravite veću karijeru?

- Ne, nikako. Gledam i dalje, recimo prema Rusiji.

Zakotrljala se priča da bi vam Robert Prosinečki mogao predložiti azerbajdžansko državljanstvo, glavni uvjet da igrate za reprezentaciju kojoj je izbornik postoji, za našu najbolju vrstu niste nastupili, iako se još štošta treba ispuniti.

- Njega još u Bakuu nisam sreo, upoznao sam ga jednom u Zagrebu. No, dobro znam trenera Gordana Ciprića, koji mu je pomoćnik, on je meni bio trener u mladoj reprezentaciji. Ha, nisam razmišljao što bih im odgovorio kad bi me pitali (smijeh).

Dobro ste krenuli, zabili gol MTK, ako tako nastaviti...

- Svi mi Hrvati prije svega se nadamo da ćemo igrati za Hrvatsku. To je san.

Linker
21. travanj 2024 08:55