Vlado Kos / CROPIX
MOGLO JE I BOLJE

REMI OSIJEKA NA OTVARANJU EUROPSKE SEZONE Bijelo-plavi propustili matirati protivnika, a uoči utakmice saznali veliku vijest iz Beča

Piše: damir begovićObjavljeno: 12. srpanj 2018. 23:27

Bijelo-plave je na početku njihova ovosezonskog europskog nogometnog puta u moldavskoj prijestolnici dočekala temperatura od oko 30 stupnjeva Celzijevih, sjajno pripremljen travnjak nacionalnog stadiona Zimbru - čije je tribine pohodilo nešto preko 2.000 gledatelja, a od toga 50-ak kohortaša koji su za ovu prigodu prevalili 1.150 kilometara – te motivirani domaćin, inače debitant na europskoj sceni.

Petrocub je bio nešto agilniji u otvaranju utakmice uoči koje je iz Beča stigla informacija o tome da je Mateo Barać uspješno apsolvirao liječnički pregled te je pred potpisom za bečki Rapid temeljem čega će u Osijekovu blagajnu, neslužbeno se doznaje, sletjeti nešto više od milijun eura, uz pripadajuće bonuse.

Drugi stoper Grgić ostao je u Osijeku zbog ozljede, pa je na stoperskim pozicijama osvanuo dvojac Lončar-Radeljić. Iako je riječ o debitantima u Osijekovu dresu trener Zekić bio je miran poput sfinge, čistili su dečki u 1. poluvremenu kao metlom sve što je stizalo u njihovu zonu djelovanja, bile su to uglavnom dubinske lopte. Jedinu prijetnju Malenici u prvome dijelu domaći su uputili u 8. minuti kada je Ivanov s poludistance tukao uz lijevu vratnicu...
Kako je vrijeme odmicalo, tako su Bijelo-plavi hvatali konce igre, uspostavili su ravnotežu na terenu na kojemu je ipak dominirala osrednjost.

Uz poneku Osijekovu aktivnost prema naprijed, poput Lončareva pokušaja glavom (18.), a Bočkajeva nogom. Oba su završila u Celeadnicovim rukavicama. Iza leđa Petrocubova vratara, pak, završila je Bočkajeva lopta u 42. minuti, ali slavlje Bijelo-plavih prekinula je podignuta zastavica pomoćnika Pacellija – zaleđe!

U nastavku su Osječani shvatili kako tog četvrtka na travnjaku stadiona Zimbru mogu uzeti i više od ''iksa'', u 52. minuti Barišić je ubacio slijeva, a Marić na drugoj vratnici trznuo čelom za 0:1. Točno deset minuta kasnije Boban je nakon Bočkajeva ubačaja iz kuta umalo udvostručio Osijekovu prednost, no umjesto mirnih 2:0 dogodilo se nespokojnih 1:1.

Kako je Osijek zabio, tako je i primio; Cojocaru je ubacio s lijevoga boka, a Ambros – negda Zekićev igrač u Sheriffu – glavom je probio Malenicu i poništio Marića!

Uglavnom, Osijek nije odigrao sjajno, ali ni dramatično. Iz moldavske je u slavonsku metropolu donio aktivnih 1:1 (Pušić je u 87. na vrhu kopačke imao loptu i za 2:1!) i spoznaju da Petrocub nije bezazlena, ali ni nepremostiva prepreka. Osječki uzvrat na rasporedu je u četvrtak, 19. srpnja.

Linker
25. travanj 2024 10:10