Foto: Goran Mehkek / CROPIX
EUROPSKA LIGA

REMI U BRUXELLESU VRIJEDIO BI DINAMU I VIŠE OD BODA Belgijci bi bili gurnuti potpuno prema rubu, a Modrima bi se otvorila vrata prolaska

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. rujan 2018. 10:51

Dinamo i Spartak po tri boda, Fenerbahče i Anderlecht bez bodova. Tako izgleda ljestvica nakon prvog kola Europske lige, pa, recimo, da je to potpuno suprotno od očekivanja uoči početka natjecanja.

Turski i belgijski velikan slovili su ipak za blage favorite, zbog tradicije, ali i statusa, s obzirom na to da su ta dva kluba bila u prva dva jakosna bubnja. U ovom trenutku Modri imaju sjajnu startnu poziciju, iako je jasno da s tri, pa ni s četiri boda ni teoretski ne mogu do drugog mjesta u skupini. A već drugo kolo moglo bi posve zakomplicirati situaciju.

Recimo, pobijede li i u te dvije utakmice domaćini, Fenerbahče i Anderlecht, sva četiri kluba imat će po tri boda. I utonuti u veliku neizvjesnost u nastavku natjecanja.

I zato bi Dinamu puno značio bod u Bruxellesu, na neki način, vrijedio bi i više od boda. Prije svega 'gurnuo' bi Belgijce prema rubu, jer Anderlecht nakon Dinama igra dvije utakmice protiv Fenerbahčea. Uz pretpostavku da ni Turci ni Belgijci neće u tih 180 minuta uzeti puni plijen, svih šest bodova. A opet, uspije li netko to učiniti, odmaknuo bi od cilja ovoga drugog. Naravno, očekuje se da i Dinamo ubere bodove i protiv Spartaka u dvije utakmice i napravi si poziciju da u zadnjem kolu protiv Anderlechta u Maksimiru odlučuje o svojoj sudbini.

Dobar je primjer, recimo, baš ona Vahina sezona. Dinamo je svladao Villarreal, protiv Bruggea je u trećem i četvrtom kolu uzeo četiri boda i imao šansu u zadnjem kolu protiv PAOK-a izboriti drugi krug. Ali znamo kako je završilo. Međutim, da je u Solunu, nakon pobjede nad Španjolcima Dinamo uzeo bod, ne bi u zadnjem kolu ni morao pobijediti.

Isto kao i prije četiri godine kad je Zoran Mamić startao pobjedom nad Astrom 5:1 i išao u Glasgow na noge Celticu. Da je tamo izborio remi, možda bi opet na kraju dosanjao europsko proljeće, bez obzira na dva poraza od Red Bulla. Znači, druga utakmica, gostovanje u Bruxellesu može biti značajna za konačan ishod, a svaki osvojeni bod na Anderlechtovu travnjaku umnogome bi mogao odrediti daljnju matematiku u skupini.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 03:41