Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
GOST KOMENTATOR: NENAD GRAČAN

RIJEČ STRUČNJAKA Sigurno je da se radi o krizi Rijeke. Situacija nije laka, igrači su postali puno nervozniji, a kriza se može razbiti samo...

Nakon Rijekinog 4:1 poraza od Austrie na Rujevici svoje viđenje situacije na Rujevici dao je Nenad Gračan, bivši trener aktualnog hrvatskog prvaka.
Piše: Nenad GračanObjavljeno: 03. studeni 2017. 09:20

PIŠE: NENAD GRAČAN

Nije lako pričati ni pametovati nakon ovakve utakmice koja je viđena na Rujevici. Rijeka je ušla vrlo nervozno u utakmicu, premda je na početku imala dva vrlo dobra pokušaja Gorgona koja na nesreću nisu završila tamo gdje su mogla pa da iz tih situacija povede i otvori susret kako je i očekivala. Po meni je nedostajalo one kompaktnosti u igri Rijeke koja ju je krasila ranije i pritiska koji je za njih bio karakterističan.

Prije je kod njih dosta izražena bila timska igra, a ovaj put je bilo dosta pojedinačno. Nakon isključenja Mišića sve je otišlo u onom smjeru koji nitko nije očekivao. Kažem da je Rijeka imala situacija kod 0:0, znalo se da će biti otvorena utakmica, no nije se zabilo, a gol primiš u najgorem mogućem trenutku i protivniku daš krila prije odlaska na odmor. Poslije toga je Rijeka smogla snage izjednačiti, no nakon minute je dobila drugi gol nakon čega je vrlo teško se vratiti. Ispada da je na utakmici koju si izgubio 1:4 najbolji domaći igrač bio vratar Prskalo, ali to je zbog toga što kako gubiš ulaziš sve više u rizik pa se onda otvori puno prostora za protivnika koji je to znalački koristio.

Sigurno je da se radi o jednoj krizi Rijeke, zbog tri poraza u prvenstvu i ovoga sada. Situacija nije laka, igrači su postali puno nesigurniji i nervozniji nego što su bili prije, a kriza se razbiti može samo s nekim pozitivnim rezultatom.

Nenad Gračan
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Rijeka ima kvalitetu da se može ponovno vratiti na pobjednički put bez obzira na ovaj poraz. Ne treba sada stvarati euforiju ni u jednom ni u drugom smjeru, treba ostati čvrsto na zemlji jer kvaliteta postoji.

Atmosfera je malo poljuljana, a puno se priča o nekim stvarima kojima se ne bi trebalo davati toliko važnosti. Po meni, igrači se sami trebaju dignuti se i ne treba se baviti stvarima koje nisu bitne što se tiče same igre. Što se tiče europskoga proljeća, svjesni smo da su ostale teoretske šanse, no nikada se ne zna. Ostalo je još šest bodova u igri, a ponekad je možda i lakše igrati u gostima. Dok ima izgleda, ne treba se predavati.

Rezultati by SofaScore

Linker
22. travanj 2024 02:43