Igor Bišćan
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
'OVO JE VELIK TEST'

RIJEKA NAPOKON NA OTOKU, IGOR BIŠĆAN NAJAVIO BESPOŠTEDNU BORBU ZA OSTANAK U EUROPI 'Ni na trenutak ne smijemo zaspati, inače smo gotovi...'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 17:10

'Sve je jasno, čeka nas jako, jako težak zadatak', rekao je prije ukrcaja na avion Igor Bišćan, čiji su igrači u srijedu oko podne otputovali za Aberdeen gdje će u četvrtak od 20.45 igrati uzvratnu utakmicu 3. pretkola Europe lige protiv istoimenog škotskog prvoligaša.

Odradili su Rječani dobar posao u prvoj utakmici, imaju 2:0, a trener Rijeke pripremio ih je za "bespoštednu borbu svih 90 minuta" u uzvratu.

- Čeka nas izrazito motiviran suparnik koji će nam htjeti što prije napraviti probleme i vratiti se iz deficita. Da, imamo prednost, ali došli smo sa stavom kao da je utakmica potpuno neizvjesna i otvorena. Bit ćemo čvrsti, odgovoriti na njihov pritisak i čekati svoje šanse - najavljuje Bišćan.

Pasivnost i defenzivnost nikad nije dobra, naglašava, pogotovo ne protiv momčadi kao što je Aberdeen.

- Na taj način samo ćemo si navući previše pritiska. Prednost od 2-0 možda se čini velikom, ali ne dopušta ti da prespavaš neki period utakmice, jer onda si gotov. Imamo iskustvo iz prve utakmice koje moramo iskoristiti. Bit će zeznuto, još intenzivnije, čvršće i brže. Velik je to test. Igrat ćemo u specifičnom ambijentu, ali vjerujem u igrače.

Na pitanje je li pripremao momčad za eventualne produžetke i jedanaesterce, Bišćan je odmahnuo glavom.

- Ne u smislu da to planiramo, iako uzimamo u obzir da se može dogoditi. Proučili smo neke stvari...

Na put nisu otišli Gorgon i Tomečak, koji je ozlijedio mišić, pa će desni bok pokrivati Momčilo Raspopović.

- Opcija nam je ili on ili mali Hrvoje Smolčić (18 godina, nap. a.), a bilo bi malo previše da u takvoj utakmici stavimo Smolčića u nezgodnu poziciju.

Bišćan se ne zamara spekulacijama hoće li u domaćoj momčadi startati najbolji strijelac Sam Cosgrove, koji je također načet ozljedom.

- S njim i bez njega nisu ista momčad, to bi im sigurno bio hendikep, ali na njihov sastav ne možemo utjecati, moramo gledati sebe. Očekujemo izrazito agresivnu momčad i tako ćemo se pripremiti.

Linker
15. travanj 2024 11:17