CROPIX
BORBA ZA EUROPU SVE TEŽA

RIJEKA U JOŠ TEŽOJ SITUACIJI U UZVRATU NA RUJEVICI, BIŠĆAN POTVRDIO CRNE SLUTNJE 'On je ozbiljno ozlijeđen i tko zna koliko će trajati njegov oporavak

RIJEČ TRENERA Igor Bišćan je optimist, iako priznaje da je Gent bolja momčad: U ludoj atmosferi na Rujevici bit će šansa da dečki to preokrenu
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 10:44

Došli smo ovdje s namjerom i željom da odigramo takvu utakmicu koja će nam omogućiti da odluka padne na Rujevici. Iako poraz nikad nije dobar i iako se čini da smo do poluvremena izgledali da nećemo izgubiti, to je jedan od onih poraza koji ti ostavlja dovoljno nade za uzvrat, da imaš u što vjerovati.

U Rijeci na Rujevici bit će ipak malo drugačija utakmica. Mislim da je to prevelika šansa da ne bi moji igrači i navijači osjetili da jednostavno napravimo pakao momčadi Genta. Da u jednoj ludoj atmosferi moji momci izvuku maksimum iz sebe i nadoknadimo zaostatak iz ove utakmice, izjavio je nakon 2:1 poraza od Genta Igor Bišćan.

Trener Rijeke nije bježao od činjenice da je rezultat u konačnici bio bolji od igre.

- Poslije, u drugom poluvremenu, nismo se uspjeli othrvati tom pritisku, ne samo u defenzivnom smislu. Nismo uspjeli biti kreativniji, konkretniji, što bi nam omogućilo da malo predahnemo i odmaknemo se od gola. Bili smo u tome lošiji, ali u prvom dijelu smo bili posloženi, organizirani, zabili gol i generalno nemam puno zamjerki po tom pitanju. Treba uzeti u obzir da su oni kvalitetnija momčad i nije realno očekivati da ćemo imati inicijativu. Bili smo, preživjeli i sada treba napraviti sve da se na Rujevici igra jedna drugačija utakmica, naglasio je Bišćan koji na pitanje o nedostatku igrača na pojedinim pozicijama odgovorio “da bi bilo dobro da imamo malo više opcija”.

- Sada je tako kako jest, nema smisla otvarati teme koje će otvarati neke druge teme jer ništa se neće promijeniti. Imamo što imamo, borili smo se do sada s time, borit ćemo se i dalje s time, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti, uzvratio je Bišćan koji je ostao bez Kvržića, još jednog važnog igrača.

- Prema nekim prvim procjenama Kvržić je ozbiljno ozlijeđen čim je onako naglo napustio teren. Kod takvih pokreta i situacija sigurno je zadnja loža u pitanju. Tko zna koliko će to biti dug oporavak. Tomečak je danas napravio pregled i nalazi su puno bolji nego prethodni i vidjet ćemo u ponedjeljak kako će se ponašati mišić pod nekim opterećenjem, i koliko ga ima smisla pripremati za uzvrat, pojasnio je trener “bijelih” i osvrnuo se na fizičku komponentu koja je Gentu donijela je prevagu.

- Dići se bitnije u ovih pet-šest dana sigurno se ne može po pitanju fizičke spreme. Sigurno da jedna ovakva utakmica diže sposobnosti, i po nekakvoj logici mi bismo trebali biti bolji za nijansu, ali bit će i oni. Očekivao sam da ćemo imati problema, jer jednostavno nismo na ovoj razini. Ovo je ipak srednja ili viša europska razina.

Linker
19. travanj 2024 02:34