CROPIX
'AEK SLIČAN OLYMPIACOSU'

RIJEKIN AS PROGOVORIO UOČI AEK-A PROGOVORIO O AMBICIJAMA U EUROPSKOJ LIGI 'Naš je cilj boriti se za drugo mjesto u skupini i tako ćemo se i postaviti'

Alexander Gorgon, strijelac prvog hat-tricka za Rijeku nakon odlaska Andreja Kramarića uoči sraza s AEK-om u Europskoj ligi u četvrtak na Rujevici.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. rujan 2017. 10:30

Dosad je najveći “izvoznik” lopti iz riječke svlačionice bio Andrej Kramarić. Sjajan napadač koji danas žari i pali Bundesligom redovito bi nakon velikih utakmica koje bi obilježio s po nekoliko golova u suparničkoj mreži odnio kući loptu kao suvenir, a jučer je s istom praksom nastavio i Alexander Gorgon, strijelac prvog hat-tricka za Rijeku nakon odlaska Andreja Kramarića.

Iz svlačionice u utrobi zapadne tribine izašao je s loptom na kojoj su bili potpisi svih suigrača, kao uspomena na veliku pobjedu i efikasnu golgetersku večer Austrijanca u riječkom napadu.

- Ova mi je lopta suvenir za prvi hat-trick s Rijekom, ali i prvi koji sam postigao u karijeri. Trebao sam nešto što će me podsjećati na ovu utakmicu i veliku pobjedu što smo ostvarili, a mislim da nisam mogao bolje odabrati - kaže Gorgon, koji je prošle sezone u Rijeku došao s etiketom drugog strijelca austrijske lige, što je brzo počeo opravdavati i na travnjacima HNL-a.

Utakmice protiv Cibalije sjećat će se i Mateo i Mila, Alexova djeca, koji su se nakon utakmice našli na travnjaku. Trenutak je prepoznala i publika, svaki Mateov udarac loptom pratila je ovacijama...

- Da, lijep trenutak, mislim da je Mateo uživao i drago mi je što je mogao barem malo osjetiti tu atmosferu. Malo ih je vatromet prestrašio, nisu naviknuli na buku, ali sve u svemu, lijepi trenuci za sve nas.

Doprinijelo je tom zadovoljstvu ono što se u prethodnih 90 minuta događalo na travnjaku. Rijeka je izjednačila rekordnu pobjedu u HNL-u u utakmici koja se otpočetka igrala u jednom smjeru.

- Uvijek je lakše kada postigneš rani pogodak ili dva kao što smo mi napravili protiv Cibalije, onda je cijela utakmica lakša. Dobra najava za AEK? Naravno, ne samo za mene već za cijelu momčad. Za sve je nas važno da smo postigli dosta pogodaka, da smo napravili dobar posao. Ne događa se svaki tjedan da nekoj momčadi zabiješ sedam golova, odlično je to za samopouzdanje, pogotovo kada se takvo što dogodi nekoliko dana uoči važne utakmice kakva nas očekuje u Europskoj ligi.

Ono što posebno veseli jest razigrana Rijeka, igra s puno dobrih akcija i atraktivnih poteza.

- Sada želimo ponoviti ovakvu utakmicu, ali uza sve poštovanje suparniku, Cibalia ipak nije jedna od jačih momčadi. AEK će biti druga priča, to je momčad drugog kalibra i vidjet ćemo koliko će nam dopustiti da igramo na naš način igre.

Dio regeneracije napravljen je odmah nakon utakmice, dio jučer, a od danas počinje “operacija AEK”.

- Priprema za idućeg suparnika najčešće počinje tri ili četiri dana prije. Kao i uvijek, dosad smo razmišljali samo o Cibaliji, od ponedjeljka je fokus na AEK-u. Raspored će biti malo zgusnut, ali nama je igračima uvijek draže kada nova utakmica dođe brzo nego kada imaš samo treninge.

Rijeka, 220817.
Stadion na Rujevici.
Utakmica playoffa Lige prvaka izmedju Rijeke i Olympiakosa. 
Na fotografiji: Alexander Gorgon.
Foto: Srdjan Vrancic / Hanza Media
Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
Gorgon

Prema svim najavama, utakmica protiv AEK-a mogla bi biti vrlo slična onoj koji su Bijeli prije nešto manje od mjesec dana odigrali protiv Olympiacosa.

- Mislim da su to slične momčadi, barem sam takve informacije dobio od nekoliko ljudi koji ih prate. Opasni su, dobra su momčad i sigurno ćemo morati odigrati odličnu utakmicu da ostvarimo rezultat koji priželjkujemo.

Uz poštovanje suparniku, Gorgon se ne ustručava ustvrditi koji su ciljevi Rijeke u ovoj sezoni Europske lige, bez obzira na izjednačenu i atraktivnu skupinu s AEK-om, Austrijom i Milanom.

- Naš je cilj boriti se za drugo mjesto u skupini. Ako ćemo iskreno, Milan je iz neke druge dimenzije, kada pogledamo koliko su milijuna potrošili da bi sastavili momčad koju imaju, jasno je da su za klasu bolji, ali za Rijeku drugo mjesto mora biti cilj i tako ćemo se postaviti.

Kao jedan od iskusnijih igrača u svlačionici, Gorgon ističe zadovoljstvo kadrom s kojim će Bijeli pokušati obraniti titulu i gurati u Europi.

Puno promjena

- Puno se toga promijenilo u nekoliko mjeseci, ali to je Rijeka, svake se sezone događa nešto novo. Moram reći da sam pozitivno iznenađen što je ovoliko igrača ostalo od prošle sezone, mislio sam da će biti i više odlazaka, ali mislim da možemo biti zadovoljni ovime što imamo.

U svakom slučaju, 7:0 protiv Cibalije dobra je poruka konkurenciji.

- Ne gledam taj rezultat kao pokazivanje mišića. Važno je da kroz utakmice sami sebe nagradimo za ono što radimo kroz tjedan, a kada postigneš sedam golova, onda znaš da si dobro radio i da ideš dobrim putem. A hoćemo li ponoviti prošlu sezonu, teško je reći. Bila je stvarno posebna, puno se stvari savršeno posložilo, a sada smo na početku. Ali tko zna, možda ove sezone možemo napraviti nešto posebno na drugi način - zaključio je junak subotnje pobjede Alexander Gorgon.

Linker
17. travanj 2024 13:36