Damir Krajac / CROPIX
'TRENER JE TO ZASLUŽIO'

ROĐENI ZAGREPČANIN ZABIO NA MAKSIMIRU U POVIJESNOJ UTAKMICI: 'ZAISTA ŽIVIM SVOJ SAN!' Strijelac drugoga pogotka poručio: 'Udri i gazi, to je to!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2019. 12:47

Dinamo je u Maksimiru ispisao povijest i nakon dugih 49 godina izborio plasman u osminu finala europskoga natjecanja. Modri su nadigrali Viktoriju iz Plzena s 3:0, ali više od rezultata govori impresivna igra dinamovaca koja daje naslutiti kako su Plavi lavovi u stanju otići možda i do samoga kraja natjecanja.

Jedan od junaka pobjede, strijelac prvoga pogotka, svakako je bio rođeni Zagrepčanin, 26-godišnji Mislav Oršić:

"Mislim da smo od početka bili bolji, stvarali smo puno šansi i zato je bilo lagano igrati. Stvarno nije moglo bolje i mogu reći da zaista živim svoj san. Uopće nismo razmišljali hoće li se otvorili, ali mi smo se dogovorili da igramo kao i dosad. Nismo niti shvatili što se dogodilo kad je isključen Nenad Bjelica, mi smo samo nastavili igrati svoju igru.", skromno je vrhunsku izvedbu dinamovaca prokomentirao Oršić i poručio:

"Uopće nismo razmišljali o tome koga bismo htjeli u ždrijebu. Ma koga god da izvučemo, namučit ćemo ih!"

Drugi veliki junak povijesne pobjede Modrih bio je Emir Dilaver, strijelac drugoga pogotka:

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Emir Dilaver.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

"Znali smo da će biti teško, najvažnije je bilo kako ćemo se mi postaviti. Mi nismo previše razmišljali o njima, sve je ovisilo o koncentraciji. Mi imamo kvalitetu i nama je teško dati gol. Oni su rekli - obrana nam je slaba točka, a vidjeli smo danas kakva je to slaba točka. Ja je ne vidim, još je nisam našao. Ma uopće vam ne mogu reći koliko mi ovo znači! Mi smo rekli - mi to možemo i mi to moramo, tako smo i odigrali. Moramo dati sve od sebe i vidjet ćemo dokle će nas to odvesti. Trener je zaslužio da odemo do kraja, vidjet ćemo što će biti... udri i gazi, to je to!", srčano je, kao i u igri, prokomentirao čudesan trijumf Dinamov branič.

Ždrijeb osmine finala Europske lige na rasporedu je u 13:00 h u Nyonu.

Linker
25. travanj 2024 07:50