CROPIX
UZVRAT U BUKUREŠTU

RUMUNJI NAJAVILI TOTALNU OFENZIVU I PORUČILI - ŽELIMO TRAJATI U EUROPI 'Moramo biti agresivni kao Hajduk u Splitu, tu je ključ našeg uspjeha'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 15. kolovoz 2018. 18:28

Moramo uzvratiti Hajduku istom mjerom, agresijom koju su oni prikazali u Splitu. Imali su sjajnu publiku uza se, pa vjerujem da će i naši tifosi uzvratiti, pozivam ih da dođu u što većem broju. Igramo važnu, prevažnu utakmicu koja će pokazati koliko vrijedimo, a mi želimo trajati u Europi - rekao je Nicolae Dica, trener ekipe FCSB na pressici, prenosi Slobodna Dalmacija.

Rumunji su press obvezu odradili u svome kampu u predgrađu Bukurešta, prije podne, večernji termin i poprište Nacionalne arene ostavili su samome Hajduku. Trebalo je potegnuti do doma današnje Steaue, svoj kamp imaju na više od pola sata vožnje kroz velegradsku vrevu.

Najprije trening, na pola dopušten za snimanje kamerama uz aut-liniju, potom pressica. Nicolae Dica i Raul Rusescu.

- Hajduk ima sve odreda visoke i snažne momke, sve veliki konfekcijski brojevi! Iznenadili su nas agresijom, a teren je posebna priča. Puno smo o tome razgovarali, kako je travnjak u Splitu bio loš i neadekvatan za igru. Mislim da je pogodovao Hajduku u natjecanju s nama. Igralište na kojem sada igramo je u puno boljem stanju i to bi mogla biti naša prednost. Ali ništa od svega ako ne budemo maksimalno srčani, koncentrirani i agresivni. Hajduk je vrlo opasna ekipa – kaže Dica.

Tko vam se najviše sviđa od Hajduka, pitali smo?

- Ivanovski, Said, Barry i Caktaš. To su igrači na koje trebamo obratiti posebnu pozornost. Igrači koji mogu napraviti razliku. Mi smo u Splitu unatoč svemu dobro parirali Hajduku i imali smo jedini problem u 90. minuti, tada samo imali sreće. Ali poslije toga odmah i šansu.

Jeste li vježbali penale, mislite li da bi utakmica mogla otići bez golova sve do 120. minute?

- Nismo vježbali penale, zato jer mislim da to malo znači. Kad dođe do penala onaj koji ih najbolje izvodi na treningu, može promašiti. Fokusirani smo da utakmicu pobijedimo, uz maksimalan motiv i koncentraciju. Moramo biti agresivni kao Hajduk u Splitu. Tu je ključ našeg uspjeha.

Raul Rusescu je povratnik u redove Steaue, cijenjen igrač, no nije najavljen među prvih 11, kako nam kažu kolege novinari. Svejedno, doveden na press da i on svoje kaže:

- Ne gledam koliko sam i što igrao u prošlosti, tu sam da pomognem da klub opet napreduje. Imamo dobar miks mladosti i iskustva, a Europa nam puno znači. U Splitu smo ostali zatečeni agresijom Hajduka i koliko je loš teren. Pripremamo se da Hajduku uzvratimo jednakom agresivnošću, uz naše navijače - kaže Rusescu.

U postavi ex Steaue jedina promjena u odnosu na prvi meč jest ulazak Moraisa na lijevom beku, Marko Momčilović je ozlijeđen i pauzirat će mjesec dana.

Linker
19. travanj 2024 15:21