Rijeka, 021117.
Stadion Rujevica. Nogometna utakmica, HNK Rijeka - AK Austria Wien, 4 kolo skupina D, Europska Liga. Na fotografiji: Matjaz Kek, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

KALKULACIJE

SAMO MATEMATIKA JOŠ RIJEKU DRŽI U IGRI ZA PROLAZ DALJE Kekova momčad na prijelomnici: Sada treba napraviti dva velika podviga!

AUTOR:
  • Vedran Filipović

 • OBJAVLJENO:
 • 03.11.2017. u 11:47

 • Prvi preduvjet europskog proljeća, a bila je to pobjeda nad Austrijom, nije ostvaren. Štoviše, nitko već dvije godine nije tako pregazio Rijeku na domaćem terenu kao Finkova ekspedicija predvođena Brazilcem Piresom.

  Stoga, čini se suvišno lamentirati o daljnjim kalkulacijama o prolasku skupine, no ipak treba reći da su nakon atenskog remija AEK-a i Milana (0:0) Riječani i dalje u igri za drugo mjesto, ali drži ih ‘teška’ matematika i teorija.

  Prevedeno, momčad Matjaža Keka trebala bi slaviti na izuzetno vrućem gostovanju u Grčkoj, a potom i srušiti Milan na Rujevici. I to Milan koji još uvijek nije siguran u drugu fazu Europske lige jer je dvaput remizirao s AEK-om.

   

  Naravno da bi se uz tih šest bodova trebali poklopiti ostali rezultati, ali... Budimo realni, Riječani su sinoć izgubili šanse za europsko proljeće. Kako su izgledali protiv Bečana, ne samo da se ne mogu nadati pozitivnim rezultatima u iduće dvije utakmice, nego bi trebali ostvariti što manje i podnošljivije poraze.