REUTERS/Phil Noble / REUTERS
RIJEČ TRENERA

SARRI NAKON FINALA PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI 'U zadnjih 20 dana bio sam trener Rome, Milana...; TUGA KOD TOPNIKA 'Iduća godina bit će veliki izazov'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2019. 11:55

Nogometaši Chelsea pobjednici su Europske lige nakon što su u finalnom susretu na Olimpijskom stadionu u Bakuu pobijedili Arsenal sa 4-1, a zanimljivo svi golovi su pali u drugom poluvremenu.

Golove za 'Bluese' zabili su Olivier Giroud (49), Pedro (60) i Eden Hazard (65-11m, 72), dok je pogodak za 'topnike' zabio Alex Iwobi (68).

- Iza nas je dobra sezona. Završili smo treći u Premier ligi što je veliki uspjeh, došli do finala Liga Kupa, Uspjeli smo završiti kao treći u Premiershipu, što je ogroman uspjeh. Došli smo do finala Liga Kupa, izbacili smo Liverpool i Tottenham i izgubili na penale od Cityja. U Europskoj ligi smo dobili 12 od 15 utakmica, bez poraza smo i zabili smo najviše golova.

Novinare je zanimalo i pitanje budućnosti Talijana na klupi Chelseaja.

- Sad je vrijeme za slavlje. Razgovarat ćemo i vidjet ćemo što klub želi. Imam još dvije godine ugovora i svakako ćemo razgovarati o planovima za budućnost. U zadnjih 20 dana bio sam trener Rome, Milana i Juventusa. Dok god to čitam u novinama, to nema nikakvog smisla - dodao je menadžer Chelseaja.

S druge strane u stožeru Arsenala vladala je velika tuga.

- Možda će nas pogoditi činjenica da ne igramo u Ligi prvaka, to bi moglo otežati i neke poslove u prijelaznom roku, ali mi smo svejedno velik klub. Toga moraju biti svjesni i igrači. Sve smo bliže konačnom cilju samim time što smo igrali ovo finale. Iduća godina bit će veliki izazov da napravimo iskorak, ali, razočarenje postoji - poručio je Emery.

Linker
20. travanj 2024 08:47