REUTERS/Peter Cziborra
SPREMA MU SE VELIK OPROŠTAJ

SIMEONE PROGOVORIO O VRUĆOJ TEMI, A ZATIM GOSPODSKI U PRVI PLAN GURNUO ZABORAVLJENU IKONU 'Nikad mu nisam ništa dao, a večeras je ostvario svoj san'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. svibanj 2018. 02:38

Po tko zna koji put Diego Simeone platio je zbog svoje temperamentnosti, pa je tako i u srijedu navečer morao veliki trijumf svog Atletica, umjesto s klupe, pratiti s tribina. Posljedica je to suspenzije zarađene još u polufinalu protiv Arsenala.

No sada je sve lakše, njegov klub je s 3:0 u Lyonu srušio Marseille i tako osvojio ovosezonsku Europsku ligu. Najveći junak u pobjedi španjolskog kluba s dva je pogotka bio Antoine Griezmann, sjajni napadač kojeg se već po brojnim medijima preselilo u Barcelonu.

Griezmann je definitivno bio zvijezda večeri i igrač čija je cijena još jednom porasla, ali njegova izvedba nije nikakvo iznenađenje za argentinskog stratega koji je tako u par rečenica nakon finala progovorio o njemu, a usput i istaknuo kako bi ga volio zadržati među svojim ratnicima.

"On nije morao ništa dokazivati, on je već sve dokazao kroz sve ove godine. Samo je još jednom potvrdio sve što sam znao. Nadam se da je sretan i nadam se da će ostati s nama', izjavio je Simeone.

No, iako je francuski reprezentativac bio prvo ime ovog finala, Diego je morao svjetla pozornice preusmjeriti na jednu pomalo zaboravljenu legendu - Fernanda Torresa. 'El Nino' je u Lyonu dobio posljednjih nekoliko minuta kada je ušao upravo umjesto Griezmanna.

Torres će, podsjetimo, ove nedjelje odigrati posljednju utakmicu za svoj Atletico.

"Njemu nikad nisam ništa dao. Osvajanjem Europske lige ispunio se njegov san i nadam se da će naši navijači eksplodirati ove nedjelje. On je fantastično dijete. Sve što je postigao, postigao je svojom mukom", komentirao je Simeone

Linker
16. travanj 2024 10:22