Nikola Vlašić
 REUTERS/Albert Gea / ALBERT GEA REUTERS
EUROPSKA LIGA

SJAJAN POGODAK VLAŠIĆA U OPROŠTAJU CSKA OD EUROPE, BREKALO UPISAO ASISTENCIJU Barišić zabio autogol, Rangersi se tresli do posljednje minute

Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama Europske lige 19 klubova se borilo za preostalih 11 mjesta. Na koncu su u posljednjih 90 minuta "europsko proljeće" izborili Malmo, Kopenhagen, Getafe, Cluj, Arsenal, Eintracht, Rangers, Porto, Roma, Ludogorec i Istanbul Basaksehir.
Piše: HinaObjavljeno: 13. prosinac 2019. 00:11

Najneizvjesnije je bilo u skupini G gdje su sva četiri kluba mogla dalje, a na kraju najviše razloga za slavlje imali su Rangers i Porto.

Škotski velikan je na Ibroxu odigrao 1-1 protiv Young Boysa, dok je Porto na Dragau slavio sa 3-2 protiv Feyenoorda. Porto je osvojio prvo mjesto u skupini sa 10 bodova, Škoti su drugi s devet bodova, Young Boysi imaju osam, a Feyenoord pet bodova.

Rangers je poveo u 30. minuti golom Morelosa i sve do sudačke nadoknade je držao vodstvo, a tada je hrvatski reprezentativac Borna Barišić nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu za 1-1. U trećoj minuti nadoknade Rangers je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jack, ali više nije bilo vremena za potpuni preokret.

Barišić je igrao cijeli susret za Rangers, baš kao i Nikola Katić.

U drugom susretu Porto je pobijedio Feyenoord sa 3-2, a svih pet golova palo je u prvom dijelu. Porto je poveo 2-0, gosti su se vratili, da bi u završnici portugalski sastav zabio i treći pogodak.

Strijelci za Porto bili su Luis Diaz (14), Malacia (16-ag) i Soares (34), dok su za goste zabili Botteghin (19) i Larsson (22).

Zanimljivo je bilo i u skupini J gdje su se tri momčadi borile za prolaz (Borussia Moenchengladbach, Roma, Istanbul Basaksehir, a slavili su Turci i Talijani.

Najveće iznenađenje priredio je Istanbul Basaksehir koji je na gostovanju pobijedio Borussiju sa 2-1 i izborio prolaz u direktnom sudaru.

Njemački sastav je poveo u 33. minuti preko Thurama, a izjednačio je Irfan Kahveci u 44. minuti. U drugom dijelu gosti su tražili drugi gol za prolaz i uspjeli su, u sudačkoj nadoknadio zabio je Criveli.

U drugom susretu Roma se 'igrala s vatrom' protiv otpisanih Austrijanaca odigravši 2-2. Domaćin je imao 1-0 i 2-1, ali su gosti oba puta izjednačili. Za Romu su zabili Perotti (7-11m) i Džeko (19), a za goste Florenzi (10-ag) i Weissman (64).

Turci su prvi, Roma druga, a Nijemci su otpali, baš kao i Austrijanci.

U skupini H Ludogorec se pridružio Espanyolu koji je bio siguran putnik i prije zadnjeg kola. U susretu za prolaz Ludogorec je odigrao 1-1 protiv Ferencvarosa i obranio bod viška. Domaćin je poveo u 24. minuti golom Lukokija, a izjednačio je Signevich u petoj minuti nadoknade.

U drugom susretu koji nije imao rezultatsku važnost CSKA je na gostovanju pobjedio Espanyol sa 1-0, a gol odluke zabio je Nikola Vlašić u 84. minuti. Dvije minute kasnije Nikola je zamijenjen, dok je Kristijan Bistrović odirao cijeli susret.

Manchester United je u izravnom sudaru za prvo mjesto u skupini L na Old Traffordu porazio AZ sa 4-0, a zanimljivo "Crveni vragovi" su sva četiri gola zabili u razmaku od 11 minuta. Strijelci su bili Young (53), Greenwood (58, 64) i Mata (62-11m).

Linker
21. travanj 2024 12:38