Foto: Goran Mehkek / CROPIX
BEZ PRAVE FEŠTE

SKROMNO SLAVLJE IGRAČA DINAMA NAKON VELIKE POBJEDE Nikome nije niti palo na pamet izmigoljiti u grad i glumiti frajera

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. rujan 2018. 17:42

Nema slavlja, igrači smiju popiti pivo, pojesti pizzu u svlačionici i - kući. Trening je u 11, u nedjelju je nova utakmica.

Rekao je to nakon utakmice s Fenerom Nenad Bjelica.

- Dao sam im malo slobodno nakon Gorice, sad ne mogu, imamo premalo vremena do Intera - dodao je Dinamov trener.

Tako je i bilo, kako smo čuli, iako je nakon ovakvih pobjeda prirodno malo se opustiti, nikome nije palo na pamet oglušiti se na trenerove naredbe, izmigoljiti u grad i glumiti frajera. Znamo da je u prošlosti bilo takvih mangupa u Dinamovoj svlačionici, dovoljno je spomenuti samo Sammira, da ne idemo dalje u prošlost u vrijeme, recimo, Silvija Marića i ekipe, ali ovi dečki, očito, nisu takvi tipovi. Uostalom, u vrijeme modernih tehnologija teško se sakriti i u zagrebačkoj noći, saznalo bi se, a tada bi taj netko bio prekrižen. Jer, Bjelica je tu beskompromisan, na poštivanju pravila i disciplini gradi cijeli svoj rad, bilo bi to teško kršenje svih principa. A i nema potrebe, imali su igrači dosta slobodnih dana, a bit će prilike za slavlje, polako.

- Nekad dugo nakon utakmice ne mogu zaspati, ali sad sam brzo sklopio oči, čim sam došao kući. Slavili nismo, malo u svlačionici nakon utakmice i to je to. Nema opuštanja, treba dodati gas, puno je utakmica pred nama i nikome ne pada na pamet raditi mimo dogovora - rekao nam je Amer Gojak.

Da, raspored je gust, nema vremena niti za treninge, kamo li za tulume. Već u nedjelju stiže u Maksimir Inter, u srijedu Modri gostuju kod Sloge Mravince, već u subotu su na Poljudu, pa onda idu u Bruxelles. U dva tjedna, pet utakmica, na tri fronte, od toga jedna i vrući derbi protiv Hajduka. Kome je uopće do slavlja u takvom ritmu, krevet je tu često bolji prijatelj od najboljeg separea.

Inače, kad već spominjemo dvostruko gostovanje u Splitu i okolici, putovanje će isto biti baš takvo - dvostruko. I to avionom! U utorak Modri lete u Split, u srijedu navečer se nakon Kupa vraćaju u Zagreb, da bi u petak opet letjeli za Split i tamo dočekali subotnji derbi. Možda je danas put u Split autobusom, pogotovo luksuznim, brži i jednostavniji od zrakoplova, ali Nenad Bjelica želi da igrači što manje sjede u prijevoznim sredstvima, da su što manje izvan kuće i normalnog bioritma. Svaki detalj može biti presudan.

Linker
23. travanj 2024 08:15