Miroslav Blažević
 Damir Krajac / CROPIX
KOMENTAR I SAVJET

'SLOVENSKI DVOJNIK' ODUŠEVIO ĆIRU BLAŽEVIĆA 'Ako uspije u Hajduku, uspio bi i u Realu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. srpanj 2016. 19:14

Za trenera Hajduka Marijana Pušnika kažu da je “slovenski Ćiro Blažević”. Njegove izjave, show koji izvodi na presicama, komunikacija s novinarima i javnošću neodoljivo podsjećaju na “trenera svih trenera”.

A što Ćiro Blažević kaže o svom “slovenskom dvojniku’?

- Pušnik mi je jako simpatičan! Ali nešto mu moram poručiti, odnosno dati jedan savjet. Ako ne usvoji ovaj moj savjet, neće napraviti karijeru...

Pa da čujemo savjet, Ćiro?
- Marijane, ne kritiziraj nikad svoje igrače! Uvijek kaži da su ti krivac kad nešto pođe po zlu. Ne smiješ kritizirati igrače jer ovisiš o njima. Zato što su tvoji, moraš kazati da su najbolji na svijetu. Zamisli da otac kaže da mu je sin šupak? Onda to znači da je tata šupčina prve klase!

A kako vam Pušnik djeluje kao trener, je li dobro vodi momčad Hajduka?
- Dobar, dobar... Solidaran sam s njim, jako proživljava sve ono što se događa na terenu. Ali mora naučiti diplomaciju, ne smije kritizirati one od kojih živi.

Može li Slovenac podići Majstore s mora, dotegliti ih do skupine Europske lige?
- Bogami je sposoban. Pa vidi što je sve napravio do sada? Daje on svoj impuls, on evidentno živi da uspije u Hajduku. Od srca mu želim uspjeh s Hajdukom. Jer ako uspije u Hajduku, onda bi uspio i u Real Madridu! I bilo gdje drugdje...
Slovenski treneri počinju preuzimati primat u hrvatskom nogometu. Pušnik i Kek vode dva velika domaća kluba, Hajduk i Rijeku.

Pucnjevi po Čačiću

Gdje su naši stručnjaci, što nam to govori?

- To je splet okolnosti. O Pušniku sam kazao što mislim, a činjenica jest da je Kek donio dosta toga dobrog u hrvatski nogomet. Osobito u komunikaciji s javnošću. Evidentno je u Rijeci doživio veliku afirmaciju, iskoristio je obilno dobe materijalne uvjete koji su se stvorili. Poštujem ga i cijenim. Korektan je čovjek. Makar mu je nogometna doktrina malo previše defenzivna.

A kako vidite Zlatka Kranjčara u Dinamu?
- Veliki je potez dolazak Cice Kranjčara u Dinamo! Veliki, da, da... On je jedan renomirani trener, on nije običan trener. Iza sebe ima reference, on je bio čak i izbornik hrvatske reprezentacije.

Onda je nakon te rečenice, Ćiro zastao...

- Dobro, nakon što je i Čačić postao izbornik, to i nije neka referenca...
Kao što vidite, gađa Ćiro opet Antu. Iako je rekao da više neće o hrvatskom izborniku kazati ni jednu riječ, to je jače od njega, jedva čeka da mu dođe na volej. Nego, može li Kranjčar do Lige prvaka s Dinamom?

- Njemu treba malo vremena, on je dosta sustavan trener. Ali nema dvojbe da je jako nadaren, kao što je bio i igrač. Ali, ako mu nakon Pjace prodaju još Roga i Ćorića, onda će biti nemoguće ući u Ligu prvaka!

Što kažete na Dejana Lovrena? Kaže da bi se želio vratiti u hrvatsku reprezentaciju, ali da naravno, traži poštovanje? Bi li ga Ante Čačić trebao pozvati na sljedeće okupljanje?

- Kapricioznost je najveća mana svakog trenera! Ako je Lovren postao kapetan velikog kluba kao što je Liverpool, ako mu je Klopp dao kapetansku vrpcu oko ruke, znači da ga se poštuje, da je to zaslužio, da su ga priznali. Imao je on neke svoje slabe trenutke, ali tvrdim: “Čačić ga nije smio zagrijavati, a da ga nakon toga ne pošalje na teren!”

Linker
23. travanj 2024 11:07