Boris Kovacev / CROPIX
NIJE HTIO ČUTI ZA DRUGU OPCIJU

SMRAČILO MU SE PRED OČIMA, ALI HTIO JE IGRATI POD SVAKU CIJENU Dinamovac se žrtvovao za klub na način koji je pomalo nevjerojatan i herojski

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. ožujak 2019. 13:15

Kevin Theophile-Catherine je u Lisabonu pokazao koliko mu je stalo do Dinama. Žrtvovao se za klub na način koji je pomalo nevjerojatan, pomalo i herojski. Naime, noć prije utakmice dobio je temperaturu 39,8! Da, dobro ste pročitali, skoro je dogurao do 40. Kad imate takvu temperaturu, onda “umirete”, svakako vam nije do igranja nogometa. Međutim, Theophile-Catherine je želio igrati, bez obzira na to što mu se smračilo pred očima, pod svaku cijenu htio je istrčati na travnjak Luza, pomoći suigračima.

Na scenu su tada stupili liječnik Dinama Ivica Smodek i fizioterapeut Ivan Zeba. Cijelu su noć bili s Theophile-Catherineom i davali mu protuupalne injekcije te mnogo tekućine da se temperatura ne bi dizala. Francuski defenzivac cijelu noć prije utakmice nije oka sklopio! Nije spavao ni minute, jutro je dočekao budan, “izbušen” tim protuupalnim injekcijama. Na koncu mu je pred jutro temperatura pala, pa je uspio u svojoj nakani i istrčao na teren Luza.

Nakon cijele te kalvarije, visoke temperature i neprospavane noći, odigrao je odličnu utakmicu protiv Benfice. Djelovao je kao da mu se ništa nije dogodilo. Njegov slučaj također pokazuje kakva atmosfera vlada u modroj svlačionici, kako se svi žrtvuju za dobrobit Dinama.

Linker
14. travanj 2024 16:04