EVA PLEVIER REUTERS
CRNA VEČER CRNO-BIJELIH

ŠOK ZA NAVIJAČE PARTIZANA! Beograđani su dvije minute prije kraja imali uvjerljivu pobjedu, pa primili dva gola i ispali iz Europe

Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2019. 21:59

Partizan je u gostima kod AZ Alkmaara u petom kolu Europske lige imao 2:0 u 88. minuti, a onda u četiri minute s igračem više primio dva gola i ispao iz ovog natjecanja.

Beogradska je momčad već u 27. minuti imala velikih 2:0. U 16. minuti zabio je Asano, a vodstvo je povećao Soumah.

Činilo se da je sve riješeno kad je u 84. minuti Myron Boadu dobio drugi žuti karton, a AZ ostao s igračem manje. Međutim, uslijedile su četiri minute koje će se još danima prepričavati.

Prvo je Ferdy Druijf zabio nevjerojatan pogodak za smanjenje vodstva u 88. minuti. Jedna izbijena lopta letjela je preko cijelog terena, sletjela u šesnaesterac Partizana gdje ju je Druijf okrznuo potiljkom i skrenuo u mrežu. Da vratar Partizana Stojković nije izašao s gola, rutinski bi to pokupio, ali ovako, bio je to gol i najava drame kakvu je malotko mogao zamisliti.

Soccer Football - Europa League - Group L - AZ Alkmaar v Partizan Belgrade - The Cars Jeans Stadion, The Hague, Netherlands - November 28, 2019  AZ Alkmaar's Ferdy Druijf celebrates scoring their second goal with team mates  REUTERS/Eva Plevier
EVA PLEVIER REUTERS

Samo četiri minute poslije, u sudačkoj nadoknadi, junak utakmice ponovno je stupio na scenu, zabio za 2:2 i izbacio Partizan iz Europske lige. Partizan kolo prije kraja ima pet bodova, a ispred su drugoplasirani AZ sa nedostižnih 9, i prvi Manchester United sa 10.

Wolfsburg prošao, remi Rangersa, asistencija Barišića

Nogometaši Wolfsburga osigurali su kolo prije kraja plasman u 16-inu finala Europske lige nakon što su na gostovanju pobijedili Oleksandriju 1-0. Plasman u drugi krug izborili su i Braga, Gent, te Wolverhampton.

Pobjedu njemačkom sastavu donio je Weghorst golom u u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom iz kaznenog udarca. Josip Brekalo nije nastupio za goste.

U drugom susretu iz skupine I St Etienne i Gent su odigrali bez golova, što je bilo dovoljno gostima za prolaz. Gent vodi na ljestvici s devet bodova, Wolfsburg ima osam, St Etienne četiri, a Oleksandrija tri.

U skupini G odigrane su dvije sjajne utakmice nakon kojih ništa nije razriješeno i još uvijek sve četiri ekipe mogu dalje.

Feyenoord i Rangers su odigrali 2-2, dok je Porto na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 2-1.

Feyenoord je poveo pred svojim navijačima, Rangers je potom okrenuo rezultat, da bi domaćin izjednačio.

PORTO, PORTUGAL - OCTOBER 24: Alfredo Morelos of Rangers FC celebrates with team mates Glen Kamara and Borna Barisic after scoring his team's first goal during the UEFA Europa League group G match between FC Porto and Rangers FC at Estadio do Dragao on October 24, 2019 in Porto, Portugal. (Photo by Octavio Passos/Getty Images)
Octavio Passos/Getty Images

Feyenoord je stigao od prednosti u 33. minuti preko Toornstre, no rezultat je početkom nastavka okrenuo Morelos s dva gola (53, 65). Kod drugog pogotka kolumbijskom napadaču je asistirao hrvatski reprezentativac Borna Barišić. Ipak, Sinisterra je u 68. izjednačio na 2-2. Barišić je odigrao cijeli susret, dok Nikola Katić nije nastupio za Rangers.

U drugom susretu Porto je na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 2-1. Švicarci su poveli u šestoj minuti golom Fassnachta, no Aboubakar je s dva pogotka (76, 79) donio pobjedu gostima. U posljednjim trenucima susreta Fassnacht je mogao izjednačiti, ali je pogodio okvir gola.

Na ljestvici vodi Rangers s osam bodova, Porto i Young Boysi imaju po sedam bodova, a Feyenoord je četvrti s pet bodova.

U skupina H CSKA i Ludogorec su odigrali 1-1, a bez pobjednika je završio i susret između Ferencvarosa i Espanyola (2-2).

Keseru je zabio za vodstvo Ludogoreca, a 10 minuta kasnije izjednačio je Čalov. Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za CSKA, dok Zvonimir Šarlija nije ulazio.

Espanyol je osigurao prolaz, dok će se za drugu kartu boriti Ludogorec (6) i Ferencvaros (5). CSKA je ostao bez izgleda.

U skupini K dalje idu Braga i Wolverhampton koji su u međusobnom susretu odigrali 3-3, dok je Bešiktaš upisao prvu pobjedu protiv Slovan Bratislava sa 2-1. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Bešiktaš, dok je Marin Ljubičić kod gostiju ušao u igru u 83. minuti.

Na ljestvici vodi Braga sa 11 bodova, Wolverhampton ima bod manje, Slovan ima četiri, a Bešiktaš tri boda.

Linker
18. travanj 2024 07:20