Arhiva/CROPIX
U NAJGOREM TRENUTKU

STIGLA RAZOČARAVAJUĆA VIJEST ZA RIJEKU U EUROPI I HNL-U! OZLIJEDIO SE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IGRAČA Bivši dinamovac neće moći igrati čak mjesec dana!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 20:44

Domagoj Pavičić izbivat će s travnjaka otprilike mjesec dana nakon što mu je poslije jednog duela na utakmici s Goricom stradalo rame. Preciznije, Pavičić je istegnuo ligamente u predjelu ključne kosti i preporuka liječnika je strogo mirovanje i izbjegavanje bilo kakve vrste duela.

To znači da će Pavičić iduće tjedne provoditi na rehabilitaciji ozlijeđenog dijela, no dobra je vijest što će mu omogućiti i da vrlo brzo odrađuje dijelove treninga koji ne zahtijevaju duel igru. Stoga ne bi trebao izgubiti puno na fizičkoj spremi.

Kada je već riječ o ozlijeđenim igračima, na Rujevici su optimistični po pitanju Ivana Tomečaka i njegova nastupa protiv Aberdeena, dok oko kapetana Alexandera Gorgona još uvijek nema konkretnijih naznaka može li i u kojoj mjeri konkurirati za utakmicu u četvrtak. (msu)

Cosgrove upitan za uzvrat s Rijekom!

Igor Bišćan protiv Gorice potpuno je odmorio Župarića, Tomečaka, Capana i Halilovića dok su Lončar, Kvržić, Čolak i Murić dobili dio minutaže. Sličnom logikom vodio se Derek McInnes na gostovanju kod St. Mirrena (1:0), međutim, tek su izjave škotskog trenera nakon susreta ponudile pravu informaciju o izostanku Sama Cosgrovea iz zapisnika. Naime, trenutno najbolji igrač Aberdeena i nominalno prvi napadač zbog ozljede je upitan za uzvratni susret s Rijekom u četvrtak!

- Osjetio je zatezanje u području iza koljena, u ponedjeljak (jučer, nap. a.) ćemo provesti sve potrebne medicinske pretrage kako bismo utvrdili postoji li ozbiljnija ozljeda na tetivi koljena ili u donjem dijelu stražnje lože. Prijavio mi je bol na posljednjem treningu u subotu, pa nismo htjeli ništa riskirati, odlučili smo ga ostaviti u Aberdeenu na liječenju. Dok ne dobijemo nalaze, mogu reći samo da je upitan za četvrtak i da bi svakoj momčadi nedostajao igrač Samovih kvaliteta. Nadamo se da će biti OK - rekao je trener McInnes te se osvrnuo na Rijeku.

- Moramo igrati napadački, sposobni smo pobijediti pred svojim navijačima. Rijeka je tvrda, iskusna i fizički jaka momčad s igračima koji imaju individualnu kvalitetu što smo vidjeli kod drugog pogotka. Očekujem pun Pittodrie i rani pogodak, to je ključ za nas u četvrtak navečer.

Ukoliko Cosgrove ne bude sposoban za igru, zamijenit će ga James Wilson ili Curtis Main, vjerojatno potonji jer je ušao na Rujevici te igrao kod St. Mirrena ispred Wilsona. Radi se također o fizički vrlo snažnom igraču, ali ipak nižem i definitivno manje golgeterski raspoloženom od Cosgrovea.

Linker
18. travanj 2024 22:21