Rijeka, 021117.
Stadion Rujevica. Konferencija za medije nakon utakmice, HNK Rijeka - AK Austria Wien, 4 kolo skupina D, Europska Liga. Na fotografiji: Matjaz Kek, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

ČEKA SE RASPLET

ŠTO ĆE BITI S MATJAŽOM KEKOM? Nakon debakla protiv Austrije Rijekin trener je između redaka poslao predsjedniku Miškoviću jasnu poruku...

AUTOR:
  • Marijan Projić

 • OBJAVLJENO:
 • 03.11.2017. u 08:38

 • Nakon poraza od Osijeka Matjaž Kek ponudio je ostavku koju je predsjednik Damir Mišković ekspresno i očekivano odbio. Činilo se da je to bio jedan od taktičkih poteza kojim je strateg “bijelih” pokušao prodrmati svlačionicu Rijeke, no učinak je izostao. Poraz u Maksimiru označio je oproštaj od obrane naslova, a posljednji na Rujevici, u ogledu s Austrijom, koju su prije samo 14 dana uvjerljivo nadigrali, oproštaj od prezimljavanja u Europi.

  Doduše, još uvijek postoje izgledi na obje fronte, ali problem je igra. Rijeka je miljama daleko od forme kojom je prošle godine vladala hrvatskim nogometom. Poslije utakmice igrači su redom priznavali nemoć. Na drugoj strani, Kek je govorio o potezima i odlukama koje treba što prije, bez mnogo čekanja, povući.

  Odluke koje će, prema riječima slovenskog stratega, koji je Rijeku prošle sezone odvukao do dvostruke krune, pomoći igračima da izađu iz duboke i teške krize. No, Kek nije decidirano objasnio koje odluke očekuje i tko ih treba donijeti.

  Još jednom je ponovio da klub ima svoju hijerarhiju te da u situaciji, kada su svih 14 igrača koji su izašli na teren bili loši, postaje jasno kako se u nogometu rješavaju takve situacije.

  Između redaka, Kek je ovaj put pozvao Miškovića da ga smijeni.