CROPIX
PRESS PORTUGALACA

'SUPROTNO ONOME ŠTO BJELICA MISLI, DOBRO SMO MI PROUČILI DINAMO' Lage poslao poruku Bjelici, pa otkrio recept kojim namjerava srušiti Modre na Luzu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2019. 17:42

Bruno Lage, trener Benfice, održao je press-konferenciju uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice u Lisabonu.

"Suprotno onome što Bjelica misli, dobro smo proskautirali Dinamo", rekao je Lage.

"Nije nas iznenadio Dinamo. Naš je plan bio Krovinovića i Gedsona gurnuti bliže sredini, očekivali smo presing. Ponavljam, do Seferovićeve ozljede stvari su funkcionirale. Nakon toga smo izgubili dubinu u napadu, a to je bio glavni problem za Dinamo u prvih pola sata igre. Dinamo je zbog toga djelovao kompaktnije, dobili su više samopouzdanja. To je dobro posložena momčad, a imaju i dosta individualne kvalitete."

"Igramo utakmice svaka tri dana, nekada imamo samo dva odmora, kao što će to biti slučaj sada, između četvrtka i subote. Velike momčadi moraju biti na to spremne, prokomentirao je Lage gust raspored zbog kojeg je, čini se, Benfica platila danak i u Europskoj ligi i u prvenstvu.

Trener Benfice govorio je o tome kako bi sutra njegova momčad trebala izgledati na Luzu.

"Trebamo igrati na način na koji smo u Zagrebu odigrali prvih pola sata. Ako budemo igrali dobro i stvarali prilike, možemo nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice", kaže Lage.

U Zagrebu je Lage ostao bez Seferovića koji je ozlijedio preponu.

"Izlazak Seferovića nas je uništio u prvoj utakmici i sigurno nam je njegova ozljeda poremetila planove. Ali idemo dalje. Jedino dobro igrom možemo doći do željenog rezultata", rekao je Portugalac.

Ostatak presice Lage je posvetio obrani svojih igrača, u prvom redu stopera Rubena Diasa čija je bizarna pogreška u ponedjeljak u prvanstvenoj utakmici s Belenensesom Benficu stajala dva boda.

"Ovo su podaci našeg stručnog tima koji pokazuju da je Dias u svim utakmicama do sada bio iznadprosječan", mahao je papirima Lage. "Pogreške se mogu dogoditi svima. Recite mi koji stoper u karijeri nikada nije odigrao povratnu loptu vrataru koja je bila presječena i zatim završila u mreži?"

Linker
16. travanj 2024 19:41