Getty Images
POJAČAVANJE UOČI EUROPE

SVIM SILAMA ŽELE SRUŠITI DINAMO! PROTIVNIK MODRIH DOVEO ČAK ČETVORICU NOVIH NAPADAČA 'Želimo biti onakav klub kakav smo bili i zadnjih 10 godina'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. siječanj 2019. 21:23

Dok će Dinamo formu za dvoboje s Viktorijom iz Plzena brusiti u Turskoj, češki prvak pripremat će se u Španjolskoj, u okolici Malage. Tamo će odigrati i četiri jake utakmice, protivnici zasad nisu javno objavljeni. Pavel Vrba svoje je igrače “naručio” već za 3. siječnja, dva će dana njegovi suradnici raditi fizička testiranja, a prvi će trening Česi imati 5. siječnja.

Prije odlaska u Malagu (20. siječnja - 2. veljače) Viktoria će odigrati tri utakmice, protiv trećeligaša Jiskrou Ústí nad Orlicí te drugoligaša Banikom Sokolov i Usti nad Labem. Česi nastavljaju prvenstvo tjedan dana kasnije nego Dinamo, a četiri dana uoči utakmice s Dinamom Viktoria će gostovati kod Mlade Boleslav.

Zapresic, 091218.
Igraliste, SRC Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 17.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - GNK Dinamo.
Na fotografiji: slavlje Dinamo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Inače, u Plzen su već stigla četvorica novih igrača, sva četvorica u napadačkom dijelu momčadi. Visoki (196 cm) centarfor, Francuz Jean-David Beauguel došao je iz Zlina, zabio je devet golova u prvom dijelu sezone i treći je strijelac lige. Pretpostavljamo da bi on mogao biti i zamjena za ozlijeđenog Krmenčika. S posudbe u Opavi vratio se desnokrilni Kongoanac Joel Ngandu Kayamba, dok je kao slobodan igrač stigao Erik Pačinda, donedavno igrač Dunajske Strede. Zanimljivo je i da se u Plzen vratio Marek Bakoš, 35-godišnji napadač, koji je prošle polusezone bio na posudbi u - Spartaku iz Trnave.

REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS

Sjećamo se, protiv Dinama nije bio kadru jer se ozlijedio, a pitanje je hoće li se zadržati u Plzenu. Naime, trener Pavel Vrba tvrdi da mu ne treba 25, 26 igrača za proljeće, a uza sve to najavio je da Viktoria u zimskom prijelaznom roku ne namjerava prodati nikoga od onih koji su izborili europsko proljeće. Najčešće se u tom kontekstu spominje slovački veznjak Pavel Hrošovsky, kojega, navodno, traže brojni europski klubovi, ali u Plzenu su spustili rampu.

- Nemamo nikakvog razloga prodavati, siguran sam da ćemo mi na proljeće biti i jači nego jesenas. Imamo dosta igrača i možda će neki otići, ali prodaje neće biti. Uspjeh nas obvezuje, želimo zadržati najveću moguću razinu. Želimo biti Plzen kakav smo bili i zadnjih 10 godina - poručio je Vrba.

Linker
19. travanj 2024 14:32