CROPIX
NIJE DOBRA NAJAVA

TAKVI NE MOŽEMO NA OSIJEK! LEGENDARNI STEVEN GERRARD POBJESNIO U SVLAČIONICI I 'OPRAO' IGRAČE 'Još ga isam vidio tako bijesnog!'

GLASGOW RANGERS Menadžer Steven Gerrard nakon provjere protiv Wigana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. srpanj 2018. 22:01

Škotsko prvenstvo još nije počelo, pa je Glasgow Rangers u nedjelju na Ibroxu ugostio engleskog drugoligaša Wigan.

Pred skoro 30.000 gledatelja domaćin je slavio rezultatom 3:0, a sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu, kad je za Rangerse zaigrao i Nikola Katić. Mladi hrvatski stoper glavom je nakon ubačaja iz kuta postigao pogodak za 2:0 te tako još više učvrstio status prvotimca nakon što je na početku sezone stigao iz Slavena Belupa.

Menadžer škotskog velikana Steven Gerrard nije bio impresioniran izvedbom svoje momčadi u prvom poluvremenu, ali su ga oduševili pristup i prikazana igra u nastavku nakon što je obavio nekoliko promjena.

"To je bio prvi put da sam vidio Gerrarda tako bijesnog, ali bilo je zasluženo nakon prvog poluvremena", priznao je nakon susreta desni bek James Tavernier, koji je otkrio kako je Gerrad pobjesnio u poluvremenu i trgnuo momčad.

Priliku je dao i nekim igračima koji prošlog četvrtka nisu zaigrali u Osijeku.

- Zadovoljan sam rezultatom, također i čistom mrežom, ali pokazali smo dva lica. U prvom poluvremenu smo čekali, nismo bili kompaktni, lopta nije išla dovoljno dobro, i takvo lice Rangersa ne želim gledati. U drugom poluvremenu bila je to potpuno drugačija momčad. Bili smo organizirani, kompaktni, blizu lopte, držali smo posjed, bili smo agresivni, zagospodarili smo terenom i stadionom i izgledali smo kao prava nogometna momčad - istaknuo je Gerrard.

Svojim je igračima poručio da sljedeći put ne čekaju njegov govor na poluvremenu, već da od početka uđu u susret kako treba.

- Igrali samo trebaju vjerovati u sebe, trebaju biti uvjereni da su dobri igrači i da su dobra momčad. Navijači će biti uz njih ako će se na pravi način postavljati na svakom dijelu terena, no i to će doći. Još uvijek se privikavamo jedni na druge, radimo dosta promjena, pokušavamo isprobati različite stvari i odmoriti igrače uoči velikih utakmica koje su pred nama.

Rad na prekidima

Osijeku su u Gradskom vrtu zabili nakon prekida, sad su na isti način postigli prva dva protiv Wigana, strijelci su glavom bili Morelos i Katić.

- Suradnici i ja nastojimo raditi na prekidima, oni su sad značajan dio igre bez obzira na razinu nogometa na kojoj igrate. Shvaćamo tu važnost, ali mislim da još moramo popraviti defenzivne prekide.

Steven Gerrard u zaključku:

- Moje načelo je jasno i ne mijenja se; moramo biti agresivni po cijelom terenu, i kad imamo loptu u posjedu, i kad je nemamo. To je moja poruka - zaključila je Liverpoolova legenda.

Linker
24. travanj 2024 21:29