CROPIX
'ON JE KAO STRANO TIJELO U MOMČADI'

TALIJANI SE NASLAĐUJU - 'MALI VRAG POTOPLJEN U RIJECI' Evo koga su proglasili glavnim krivcima za pljuske Milanu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. prosinac 2017. 12:11

“Mali vrag potopljen u Rijeci!” Tako se Gazzetta dello Sport poigrala riječima i talijanskim nazivom za Rijeku u izvještaju s utakmice Rijeke i Milana, u kojem su još jednom apostrofirani brojni problemi s kojima se Gennaro Gattuso mora uhvatiti ukoštac.

- Nakon što je poražen u Nyonu, Milan je poražen i u Rijeci. Europa je postala šepajući slalom kroz zamke u tunelu u kojem se ne vidi svjetlo na kraju - piše Gazzetta dello Sport navodeći da se Milan predao pred vlastitim fizičkim i mentalnim slabostima.

Zapata, Biglia i Andre Silva imena su koja su najčešće meta kritika. Kolumbijcu se pripisuje je djelovao tromo, Argentincu da su mu ideje konfuzne a noge spore, dok je Andre Silva označen - apatičnim!

- Činio se kao strano tijelo u momčadi - prenio je Corriere della Sera jednu Gattusovu izjavu o svom ofenzivcu, a nakon utakmice s Rijekom mnogi se s pravom pitaju je li njegovo dovođenje doista vrijedilo 38 milijuna eura, koliko je plaćen.

Shodno tome, Andre Silva i Biglia nagrađeni su četvorkom na skali do deset, Zapata se provukao s peticom, dok su tek nešto bolji od ostalih bili Romagnoli, Locatelli i Antonelli, koji je ocijenjen šesticom.

Ništa manje kritičan prema igračima Milana nije bio ni torinski Tuttosport. Odmah iznad najave derbija na naslovnici je istaknut naslov “Jadni Vragovi, kakve pljuske”, aludirajući na nastavak prosipanja ugleda slavnog kluba. Slična je priča i u Corriere dello Sportu (“Jadan Milan, sve mu ide loše”), uz isticanje Gattusova preuzimanja odgovornosti za slab rezultat. Njegov je start na klupi Milana nazvan noćnom morom, a alibi za poraz u Rijeci drži mu tek činjenica da je čak osam prvotimaca ostalo trenirati u Milanellu. Ipak, ne uspije li hitno podignuti spremu svoje momčadi i razbuditi je svojim karakterističnim temperamentom, Rossonerima bi se moglo loše pisati.

Pogotovo ako se obistine najave da će UEFA odbiti njihov plan rješavanja problema financijskog fair-playja i zatvori im vrata europskih natjecanja iduće sezone. Nije da Milan nešto posebno dobro kotira, pogotovo kada je riječ o Ligi prvaka, koja nosi pravu zaradu, zbog čega bi moglo doći i do prodaje najvrednijih eksponata, poput Gianluigija Donnarumme, pa čak i Nikole Kalinića, za kojeg se, navodno, ponovo pojavio interes iz Kine.

Linker
25. travanj 2024 15:24