Foto: Ante Cizmic / CROPIX
UNIŠTIO 'BIJELE'

TKO JE HAJDUKOV KRVNIK, IGRAČ KOJI JE IZAZVAO POTRES NA POLJUDU? Došao je s Kosova, a vrijednost mu je manja od one hajdukovih rezervista

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. srpanj 2019. 13:04

Ben Hamed Kone sinoć je bio Hajdukov krvnik, igrač koji je s dva sjajna gola izbacio Hajduk već u 1. pretkolu Europske lige.

Onaj ključni za 3:1 pobjedu Gzira Uniteda zabio je u šestoj minuti sudačke nadoknade, a prethodno je briljirao spektakularnim udarcem škaricama.

Pa tko je zapravo Kone? Riječ je 168 centimetara visokom 31-godišnjem Bjelokošćaninu kojem je Gzira United već 11. različiti klub u karijeri. Kone je prava ptica selica i igrao je u Aziji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Italiji, a na Maltu je stigao iz kosovskog Feronikelija u lipnju ove godine. Chonburi, Gome United, Gainare, sofijska Slavia, Academica Arges, Voluntari, Dibba Al-Fujairah, Nourese, Feronikeli i Neuchel Xamax momčadi su za koje je igrao tijekom dosadašnje karijere prije Gzire Uniteda.

Transfermarkt.de Koneovu vrijednost procjenjuje na skromnih 50.000 eura.

Za usporedbu, toliko u Hajduku vrijedi Tonio Teklić, igrač kojem tek predstoji probijanje prema prvoj momčadi. Rezervni Hajdukovi vratari Marin Ljubić i Goran Blažević vrijede oko 100.000 eura.

Cjelokupna vrijednost momčadi Gzire Uniteda procjenjena je na 2.55 milijuna eura, a Hajdukova na 20.2 milijuna eura. Samo Mijo Caktaš (2.8 milijuna eura) je skuplji od cjelokupne momčadi Gzira Uniteda.

Linker
26. travanj 2024 03:12