Vojko Basic / CROPIX
'U NOGOMETU JE VAŽAN RESPEKT'

TRENER GZIRE MOTIVIRAO IGRAČE ČITAJUĆI IM HRVATSKE MEDIJE 'Kad sam oko 15 sati vidio taj članak, pomislio sam da bi se moglo dogoditi čudo!'

TRENER MALTEŠKIH AUTSAJDERA MOTIVIRAO IGRAČE ČITAJUĆI IM NASLOVE IZ HRVATSKIH MEDIJA 'Kad sam oko 15 sati vidio taj članak, pomislio sam da bi se moglo dogoditi čudo!'
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. srpanj 2019. 01:18

Hajduk je doživio veliki debakl u uzvratnoj utakmici prvog pretkola Europske lige, malteški klub Gzira United nadoknadio je 2:0 iz prve utakmice i na Poljudu slavio s 3:1.

Trener gostiju Giovanni Tedesco bio je radostan nakon velike pobjede malteških autsajdera:

- Jako sam sretan i ponosan zbog ove pobjede. Mislim da su moji igrači odigrali fenomenalno, sretan sam zbog njih i pobjeda nad klubom velike tradicije. Kada bih bio iskren, nešto mi je govorilo da će biti nešto od ovoga. Oko 15 sati vidio sam članak u lokalnim novinama gdje se govorilo o golijadi i izvanzemaljcima, Trumpu u usporedbi s Gzirom. Ponio sam novine u svlačionicu kako bih motivirao igrače. To me motiviralo da pokažem igračima, u nogometu je važan respekt.

Jeste li vjerovali nakon prve utakmice?

- Nisam imao, iskreno, nade nakon prve utakmice kada smo primili gol u nadoknadi. Ovo je velika pobjeda za Gziru, a za mene također. Već sam dobio Slavena Bilića s Birkirkarom i ispao na penale, a s Florianom sam igrao 3:3 s Crvenom zvezdom. Ovo je pobjeda prestiža, ne mislim na Italiju, jer mi je Gzira dala veliku priliku, ali u budućnosti želim trenirati u Serie A, no u ovom trenutku imam povjerenje čelnika kluba..

Što mislite o Ventspilsu?

- Iskreno i ne znam s kim igramo. Sad se radujem ovoj pobjedi. Još ne mogu vjerovati što su napravili moji igrači.

Linker
24. travanj 2024 12:18