Matija Djanjesic / CROPIX
BELGIJCI PRIŽELJKUJU PROLAZ

TRENER RIJEKINOG SUPARNIKA SAMOUVJEREN 'Nema branjenja, idemo na pobjedu!'; Otkriveno je hoće li nastupiti najnovije pojačanje

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 10:20

Jess Thorup već je nakon prve utakmice u Gentu izgledao dovoljno samouvjereno po pitanju prolaza svoje momčadi u grupnu fazu Europske lige, a na Rujevici je samo još pojačao taj dojam.

- Europska je liga jedan od velikih klupskih ciljeva ove sezone, prije tri mjeseca nismo mogli vjerovati da ćemo imati ovu priliku, a sada smo pred vratima grupne faze. Ovih 90 minuta odgovorit će nam hoćemo li igrati Europsku ligu, a nakon analize mogu reći da smo puno toga naučili iz prve utakmice. Očekujem drugačiju utakmicu, suparnik sada mora postići pogodak, što će nam dati više prostora. U prvoj je utakmici ideja Rijeke bila samo se braniti, taj im pogodak u gostima puno znači, ali naš je mentalitet da igramo na pobjedu, a ne da se branimo i čuvamo rezultat - rekao je Thorup.

Pod kontrolu

Rijeka se u prvoj utakmici predstavila kao dobro organizirana i kompaktna momčad. Jeste li ih analizirali, mislite li da su sposobni odigrati potpuno drugačiju utakmicu ili očekujete reprizu u kojoj će domaćin misliti o obrani i čekati svoju priliku iz kontranapada?

- Mislim da jesu sposobni to učiniti i očekujem da će pokušati. Naučeni su imati posjed, posebno na domaćim utakmicama, gdje ih nose navijači. Očekujem da će pokušati staviti utakmicu pod kontrolu. U Gentu su nas malo iznenadili jer su prethodno samo jednom igrali s petoricom u obrani, ali sada očekujem da će biti drugačije.

Vaša je momčad na Ghelamco Areni uvjerljiva, dok u gostima rezultati nisu na razini domaćih utakmica. Može li se to promijeniti?

Rijeka, 280819.
Stadion Rujevica, Press centar.
KAA GENT odradio konferencija za medije uoci uzvratne utakmice playoffa Europske lige HNK Rijeka - KAA GENT.
Na fotografiji: Trener Jess Thorup i igrac Thomas Kaminski.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

- Znamo da je Rijeka kvalitetna na domaćem terenu, ali ovo je prilika da odigramo dobro i u gostima. Možda nećemo kontrolirati utakmicu cijelo vrijeme kao na domaćem travnjaku, ali vjerujem da možemo izboriti rezultat koji će donijeti grupnu fazu Europske lige.

Je li Sven Kums spreman za svih 90 minuta?

- Jako sam zadovoljan načinom na koji je Kums počeo raditi od prve minute, želi pokazati svima da je spreman igrati i u trening-utakmici je odradio dobih 60 minuta. Pokazao je da je spreman, ali tek ćemo vidjeti je li spreman za 90 minuta - zaključio je Jess Thorup, čija je jedina dvojba uoči današnje utakmice upravo vezana uz Kumsa, odnosno hoće li dati prednost povratniku u redove Genta ispred standardnog veznjaka Brechta Dejaegerea.

Rasprodani istok i zapad Rujevice, rekord od 8118 gledatelja teško će pasti

Stadion Rujevica neće večeras biti rasprodan, iako za dvije glavne tribine više nema ulaznica. U srijedu tijekom dana rasprodane su i posljednje ulaznice za zapadnu tribinu, istok je planuo još ranije i u prodaji je ostao još samo Armadin sjever. Tu je raspoloživo 500-tinjak ulaznica (cijena iznosi 40 kuna za članove Rijeke ili Armade, 120 kuna za sve ostale) i prvenstveno o količini koja će biti prodana do početka utakmice ovisi koliko će se ta brojka primaknuti onoj rekordnoj od 8118 gledatelja, koliko ih je bilo protiv Salzburga prije dvije godine u posljednjem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka. Gostujućih navijača na južnoj tribini očekuje se između 120 i 150.

Linker
24. travanj 2024 20:12