Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
POBJEDA DONOSI PRAVI SPEKTAKL

TRENUTAK ODLUKE JE STIGAO, NEMOJTE JOŠ OTPISATI OVU RIJEKU 'Nismo zaboravili igrati nogomet, dobijemo li ih, to ne bi bilo čudo!'

KVRŽIĆ & ELEZ Rijekini starteri s optimizmom iščekuju novi sudar s atenskom momčadi
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. studeni 2017. 16:03

Put u Atenu nije se ni po čemu razlikovao od mnogih dosadašnjih gostovanja Rijeke. Odlično raspoloženje najbolje dočarava smijeh u avionu, glavni zabavljač bio je oružar Rustem Gashi i doista ništa nije upućivalo da Bijeli odlaze na utakmicu u kojoj svaki ishod osim jednog znači zatvaranje europske priče za ovu sezonu. Ne bi, naravno, bila tragedija, ali svi nekako priželjkuju spektakl protiv Milana za dva tjedna i utakmicu protiv velikana svjetskog nogometa u kojoj će Bijeli tražiti europsko proljeće. Takvo je i razmišljanje u riječkim redovima...

Nisu puno jači od nas

- Ovo je još jedna od utakmica u nizu u kojima moramo dati sve od sebe, a nadamo se da će rezultat doći. Sigurno će biti teško, AEK je favorit, ali nemamo što izgubiti dok s druge strane možemo puno dobiti - kaže Zoran Kvržić, s 31 utakmicom klupski rekorder po broju europskih nastupa.

Kvržić je bio dio svih najznačajnijih utakmica Rijeke, prošao je Stuttgart i Sevillu, Salzburg i Milano, utakmice u kojima se Bijelima davalo malo izgleda a napravili su ili su bili jako blizu da naprave rezultat koji bi se smatrao čudom.

- Mislim da nismo preko noći zaboravili igrati nogomet, pa za mene ne bi bilo nikakvo čudo da pobijedimo. AEK nije puno jači od nas, mi smo kvalitetna momčad koja se sigurno može vratiti na stari put. Vjerujem da možemo, a nadam se da ćemo već protiv AEK-a to i pokazati - dodao je Kvržić.

I dok je HNL, barem što se tiče obrane titule, završena priča, europsko proljeće definitivno bi bio rezultat koji bi spasio sezonu. Tu Bijeli ovise sami o sebi, ali ključ je pobijediti na jednom itekako teškom gostovanju.

- Znamo da nam igraju samo pobjede, ali ne moramo se navući da to pod svaku cijenu treba ostvariti. Moramo igrati našu igru, onako kako smo prije igrali i tako pokušati ostvariti pobjedu koja nas drži živima u Europi - razmišljanje je braniča Josipa Eleza.

Rijeka je u Europi, osim protiv Austrije na Rujevici, pokazala da je momčad koja itekako zna igrati nogomet na visokoj razini, bitno drugačijoj od onoj koju je (pre)često ove sezone pokazivala u HNL-u.

- Izgledali smo drugačije jer možda sama ta Europa isprovocira neki motiv više u glavi. Meni je puno lakše igrati takve utakmice jer si na sve spreman, uvijek očekuješ više od suparnika, pa si samim time i ti spremniji. A svi znamo da svaka momčad protiv koje igraš ima kvalitetu, ne možemo se puno opuštati i uvijek moramo biti na svom maksimumu. Ako nisi, dogodit će se što i nama u zadnjoj utakmici.

Eleza očekuje i nova serija okršaja s Markom Livajom koji je svjestan da ga protiv riječkih braniča ne očekuje nimalo lagan zadatak, ali i poručio da će i njima biti teško.

Neka zabije tko hoće

- On je igrač koji je fizički jak, tehnički gotovo savršen, zna se postaviti i nikada nije lako igrati protiv njega. Igra AEK-a se i bazira na tome da igraju na njega, pa on odlaže lopte za igrače koji se pridodaju. Moramo to pokušati spriječiti, što manje on bude sudjelovao u njihovoj igri postaju lošiji.

Branič je protiv AEK-a na Rujevici bio i strijelac, možda to bude povod da obrana AEK-a malo ozbiljnije pripaze na Eleza.

- Potpisao bih da pobijedimo, pa neka zabije tko hoće. Naravno i da ne primimo pogodak, pa koliko ih zabijemo - zaključio je Josip Elez.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 20:59