Football Soccer - Olympique Lyonnais v Besiktas - UEFA Europa League Quarter Final First Leg - Parc Olympique Lyonnais - 13/4/17 Police officers as Lyon fans invade the pitch and fans clash in the stands Reuters / Emmanuel Foudrot Livepic
REUTERS

PRVI ISPIT VEĆ U ČETVRTAK

UEFA POSLALA POSLJEDNJE, ALARMANTNO UPOZORENJE LYONU I BEŠIKTAŠU Ako se neredi ponove, slijedi izbacivanje iz svih europskih kupova!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 19.04.2017. u 20:06

 • Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) uvjetno je izbacila Lyon i Bešiktaš iz europskih kupova na jednu sezonu nakon divljanja njihovih navijača uoči prošlotjednog prvog susreta četvrtfinala Europske lige.

  Francuski i turski klub bit će izbačeni iz Europe na jednu sezonu ukoliko u iduće dvije godine njihovi navijači izazovu nove nerede. Oba kluba kažnjena su i sa po 100.000 eura.

  Lyon je kažnjen zbog loše organizacije utakmice, utrčavanja navijača na travnjak, blokiranih stepenica i bakljade, dok su Turci na rubu izbacivanja iz Europe zbog fizičkog napada njihovih navijača na policiju i suparničke navijače, bacanja predmeta na travnjak i bakljade.

   

  Utakmica između Lyon i Bešiktaša kasnila je više od pola sata, a nereda je bilo i prije utakmice na ulicama Lyona. Do odgode je došlo zbog invazije navijača Lyona na teren. Međutim, izgrede su započeli navijači Bešiktaša koji su s gornje tribine bacali petarde i topovske udare po francuskim navijačima koji su spas potražili na travnjaku. Gostujući navijači su napali i policiju, ali i navijače Lyona.

  Nakon desetak minuta navijači su se vratili na tribine, a početak susreta kasnio je više od pola sata.

  Lyon je pobijedio 2-1, a uzvrat je u Istanbulu u četvrtak.

  Tagovi