Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
VELIKI ULOZI

UOČI UTAKMICE SVIH UTAKMICA UMJESTO SAMOPOUZDANJA U SVLAČIONICU USELILA NERVOZA 'Razočarani smo, ali ne možemo ništa, okrećemo se utakmici s Hrvatima'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. veljača 2019. 12:55

Rezultati u test-utakmicama tijekom pripremnog razdoblja nerijetko mogu ponuditi iskrivljenu sliku momčadi uoči službenih natjecanja. Poglavito ako momčad briljira u pripremnim susretima, pa se pojavi ono lažno samopouzdanje, ali ubrzo stigne grubo otrežnjenje i spuštanje na zemlju.

Međutim, ako momčad igra loše i ne ostvaruje dobre rezultate u pripremama, tada se, u većini slučajeva, takve slabije predstave nastave i početkom prvenstva. Jer ne postoji čarobni štapić kojim bi se neka momčad preko noći mogla dovesti do željene forme. I baš se to dogodilo Viktoriji Plzen - u posljednje četiri pripremne utakmice s ne odveć jakim suparnicima upisala je tri remija i pretrpjela jedan poraz, igra je bila daleko od željene. I sve su se slabosti protegnule i na proljetni start...

Domaćin bio bolji

Nogometaši iz Plzena, naime, na subotnjem gostovanju u Mladi Boleslav uzeli su samo bod remiziravši s 1:1, pa je tako praška Slavia, pobijedivši doma Teplice s 2:0, sad pobjegla Viktoriji na velikih šest bodova razlike. Viktoria nije igrala dobro, priznao je to i trener Pavel Vrba, uz ostalo je nakon utakmice rekao:

- U nekim je trenucima domaćin bio i bolji od nas.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group G - Viktoria Plzen vs CSKA Moscow - Doosan Arena, Plzen, Czech Republic - September 19, 2018  Viktoria Plzen coach Pavel Vrba           REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

Ostali su, k tome, uoči okršaja s Dinamom (četvrtak, Plzen, 21 sat) i bez srednjeg braniča Lukaša Hejde (28), koji je u sudaru glavama s Takacsem dobio potres mozga i ostao je u bolnici u Mladi Boleslav.

- Žao mi je zbog Hejde, ali Ludek Pernica (28) dobro ga je zamijenio. Uostalom, i jesenas je Pernica dobro igrao, znam što mogu od njega očekivati - rekao je Vrba o igraču koji će u paru s kapetanom Romanom Hubnikom (34) držati zadnju crtu obrane i protiv Dinama.

A strašni sudar Hejde i Takacsa dogodio se baš ispred klupe za pričuvne igrače, Pernica je to ovako vidio:

- Izgledalo je vrlo ružno, Lukaš je pao na glavu i onesvijestio se. Srećom, ubrzo je došao k sebi i nadam se da će se brzo oporaviti. Nisam imao problema kad sam morao ući u igru, čovjek uvijek mora biti spreman.

MADRID, SPAIN - OCTOBER 23:  Michael Krmencik of FC Viktoria Plzen reacts during the Group G match of the UEFA Champions League between Real Madrid  and Viktoria Plzen at Bernabeu on October 23, 2018 in Madrid, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Najveći ulog

Gdje su razlozi loše igre i nezadovoljavajućeg rezultata?

- Imali smo vodstvo i prosuli smo ga u trenutku dekoncentracije. Naravno da smo razočarani, ali tu više ništa ne možemo napraviti. Okrećemo se utakmici s Hrvatima, bit će to još jedno teško iskušenje - smatra Pernica.

Viktoria je, eto, ostala bez dodatnoga samopouzdanja uoči Dinama, štoviše, nervoza se sad sigurno uselila u njihovu svlačionicu. Posebno znamo li da ih nakon Dinama čeka domaći derbi protiv Slavije. Pred Viktorijom su, dakle, tri utakmice najvećeg uloga, a upitno je koliko je ova momčad trenutačno spremna za tu seriju teških okršaja.

Potpora s tribina

A može li se nešto dobro izdvojiti u Viktorijinu subotnjem remiju, onda je to svakako nastup dvojice debitanata, Kongoanca Joela Kayambe (26) i Francuza Jean-Davida Beauguela (26), koji su ove zime stigli u Plzen. Kayamba je živahno desno krilo (može igrati i na lijevoj strani), brz dribler, a Beauguel je klasični, teški centarfor, visok čak 192 cm! Viktorijin je pogodak stigao baš u njihovoj koprodukciji: Kayamba je pobjegao u kontru i centrirao s desnog boka, a Beauguel je udarcem glavom s pet metara zatresao mrežu.

- Takve smo situacije vježbali na treninzima. Kayamba mi je dao savršenu loptu, moje je bilo samo da postavim glavu. Polovično sam zadovoljan. Sretan sam, naime, zbog svog gola u debiju, ali razočaran sam rezultatom. Nismo smjeli prosuti ove bodove - rekao je Beauguel, dodavši:

- Pred nama je utakmica s Dinamom, bit će to dvoboj na sasvim drugoj razini. Znam da će biti teško i pozivam navijače da dođu i napune stadion. Prva je to ovogodišnja utakmica u Plzenu, trebat će nam njihova potpora s tribina - kaže Beauguel.

Linker
25. travanj 2024 09:11