CROPIX, Getty, Reuters, sn ilustracija
PLES KUGLICA

VIDEO: DINAMO SAZNAO PROTIVNIKA U OSMINI FINALA! EUROPSKI VELIKAN STIŽE NA MAKSIMIR Novi veliki ispit za Nenada Bjelicu i Modre!

Nogometaši zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige igrat će protiv portugalskog velikana Benfice odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu. Dinamo je nakon 49 godina čekanja ove sezone napokon izborio 'euro-proljeće', a pobjedom protiv Viktorije Plzen napravio je i korak dalje plasiravši se u osminu finala.
Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2019. 10:23

Hrvatski prvak je ulaskom među 16 najboljih zaradio dodatnih 1.1 milijun eura, a ove sezone je od Europske nogometne federacije (UEFA) zaradio ukupno devet milijuna eura.

U idućoj rundi 'modri' će igrati protiv portugalskog velikana Benfice. Prva utakmica je 7. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Lisabonu.

Dinamo je ove sezone odigrao čak 14 europskih utakmica upisavši osam pobjeda, četiri neodlučena ishoda i dva poraza uz razliku pogodaka 27-10.

Europski put započeo je u 2. pretkolu Lige prvaka protiv Hapoel Beer Sheve (5-0, 2-2), potom su uslijedile dvije pobjede protiv Astane (2-0, 1-0), te play-off runda protiv Young Boysa (1-1, 1-2).

VIDEO: Damjan Raknić

Nakon ispadanja od Švicaraca, natjecanje je nastavio u Europskoj ligi osvojivši prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea (4-1, 0-0), Spartaka iz Trnave (2-1, 3-1) i Anderlechta (2-0, 0-0).

U 16-ini finala hrvatski prvak je odmjerio snage protiv češkog prvaka. Viktorija je u Plzenu pobijedila sa 2-1, no Dinamo je u uzvratu na prepunom Maksimiru slavio sa 3-0.

Uoči ždrijeba osmine finala nije bilo nositelja, a međusobno su mogli igrati i klubovi iz istih zemalja kao i klubovi koji su igrali u istoj skupini. Jedini izuzetak je kijevski Dynamo koji nije mogao biti izvučen protiv ruskih klubova Zenita i Krasnodara.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su sedmog ožujka, a uzvrati su sedam dana kasnije.

Četvrtfinalne se utakmice igraju 11. i 18. travnja, polufinale 2. i 9. svibnja, a finale Europske lige je 29. svibnja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

PAROVI OSMINE FINALA:

DINAMO (HRV) - Benfica (Port)

Chelsea (Eng) - Dynamo Kijev (Ukr)

Eintracht Frankfurt (Njem) - Inter (Ita)

Napoli (Ita) - RB Salzburg (Aut)

Valencia (Špa) - Krasnodar (Rus)

Sevilla (Špa) - Slavia Prag (Češ)

Arsenal (Eng) - Rennes (Fra)

Zenit (Rus) - Villarreal (Špa)

NAPOMENA: Prve utakmice na rasporedu su 7. ožujka, a uzvratni ogledi su sedam dana kasnije.

---------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------

Nagrade u nokaut-fazi Europske lige UEFA-e

Šesnaestina finala - 500.000 €

Osmina finala - 1.100.000 €

Četvrtfinale - 1.500.000 €

Polufinale - 2.400.000 €

Poraženi u finalu - 4.500.000 €

Pobjednik - 8.500.000 €

---------------------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 09:55