Dinamo slavlje
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
MODRI NA BOSPORU

DINAMOVCI FURIOZNO NAJAVLJUJU NASTAVAK STRAŠNOG NIZA U EUROPI 'Odigrat ćemo još bolje nego u prvoj utakmici kad smo ih dobili sa 4:1'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. studeni 2018. 09:28

FENERBAHČE - DINAMO 0:0

FENERBAHČE: Tekin - Isla, Škrtel, Neustädter, Kaldirim - Jailson, Benzia - Elmas, Alici, Valbuena - Frey

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine, Rrahmani, Leovac - Ademi - Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić - Gavranović

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - I posljednju zamjenu radi Bjelica. Izlazi sjajni Izet Hajrović, a zamijenit će ga Damian Kadzior. Nizozemski trener Erwin Koeman na klupi Fenera nije napravio niti jednu zamjenu!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Žuti karton opravdano je dobio Ivan Šunjić zbog grubog prekršaja na Isli.

86' - Kakva prilika za Dinamo! Ademi je sjajno uposlio Stojanovića koji se ubacio iz drugog plana u šesnaesterac, pucao je prema golu i pogodio vanjski dio vratnice!

82' - Čini se da će sve biti u redu s Livakovićem iako i dalje ima bolan izraz lica.

80' - Nezgoda za Livakovića! Dinamov je vratar prilikom jedne intervencije nezgodno doskočio na noge i pitanje je hoće li moći nastaviti susret.

78' - Zamalo još jedan pogodak Dinama! Hajrović je opalio s dvadesetak metara, činilo se da je Tekin ukrotio taj udarac, no lopta se iskoprcala prema gol-liniji i turski se vratar u zadnji trenutak spasio blamaže.

75' - PONIŠTEN POGODAK DINAMU! Gojak je nakon kornera postigao pogodak glavom, no austrijski je sudac procijenio da se pritom poslužio rukama da odgurne braniča i dosudio prekršaj. Još jedna dvojbena odluka!

74' - Sjajna prilika za Dinamo! Gojak i Petrović izvozali su cijelu obranu Fenera, a na kraju je Petkovićev udarac s vrha šesnaesterca obranio Tekin!

73' - Prilika za Fener. Još je jedna lopta išla prema Freyu, no Livaković sjajno reagira i presijeca to dodavanje.

68' - Šunjić je opalio s dvadesetak metara, no lopta odlazi visoko iznad vrata.

66' - KONTROVERZNA SITUACIJA! Olmo je pao u šesnaestercu nakon duela s Islom, ponovljena snimka pokazuje da je austrijski sudac bez razmišljanja mogao pokazati na najstrožu kaznu, međutim pokazao je da se igra dalje! Ostaje dojam da je Dinamo nedvojbeno zakinut za jedanaesterac.

64' - Odmah radi i drugu zamjenu Bjelica. Izašao je Mislav Oršić, a mijenja ga Ivan Šunjić.

62' - Prvu zamjenu na utakmici radi Nenad Bjelica. Iz igre vadi Marija Gavranovića, a ulazi Bruno Petković.

59' - Žuti karton opravdano je dobio Neustädter zbog prekršaja na Olmu u trenutku kad je Dinamov Španjolac prijetio povesti kontru.

54' - Uzvraća odmah Fenerbahče! Frey je tukao glavom, ali samo pored vratnice.

53' - Sjajna prilika dinamovaca! Hajrović je ubacio s desne strane, ali obrana Fenera je uspjela ispred Gavranovića izbaciti loptu izvan šesnaesterca.

51' - Prilika za Fener. Izveli su slobodan udarac s desne strane, lopta je išla oštro u peterac, no na kraju ju je netko od Fenerovih igrača izbacio u gol-aut.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Istanbulu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Izvrsna utakmica igra se u Istanbulu, izmjenjuju se prigode na obje strane, visok tempo postavljen je od samoga početka. Igrači Fenera krenuli su agresivnije u dvoboj i imali nekoliko dobrih prigoda, ali ni dinamovci nisu ostali dužni. Zasad bez pogodaka, no - sudeći prema dosadašnjim prilikama - bit će ih u nastavku.

45'+1' - Izvrsna prigoda za Dinamo! Olmo je pronašao Gavranovića u šesnaestercu, no Dinamov je napadač zakomplicirao situaciju i upropastio dobru priliku.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Sada je požutio i Rrahmani zbog nepotrebnog prekršaja na Jailsonu.

43' - I još jedna velika prilika za Fener! Kaldirim je ubacio s desne strane, Alici je bio u sjajnoj šansi, no Rrahmani uspijeva izbaciti tu loptu u korner.

40' - Što su sada propustili igrači Fenera! Valbuena je sjajno ubacio s desne strane na drugu vratnicu, Škrtel je glavom mogao zakucati loptu u mrežu, ali fenomenalni Theophile-Catherine sjajno prati tu akciju i glavom izbacuje loptu u korner!

37' - Žuti karton dobio je Ademi zbog prekršaja na Aliciju na sredini terena.

36' - Prijete sada i dinamovci! Oršić, Gojak i Olmo su zakuhali izglednu situaciju, a na kraju je Oršićev udarac završio u bloku.

35' - Velika pogreška Dinamove obrane! Rrahmani je pogriješio i poklonio loptu igračima Fenera, ali srećom Alici griješi i ne koristi taj poklon dinamovaca.

33' - Još jedna prigoda za Fener. Alici stvara puno problema na desnoj strani, sada je ubacio za Freya, a njegov udarac srećom odlazi visoko preko Livakovićevih vrata.

30' - Sjajna prilika za Dinamo! Oršić i Olmo su lijepo izbacili pola obrane Fenera, Olmo je dao završni pas za Oršića, ali suci su opet označili zaleđe. Fantastično se igra u Istanbulu!

29' - Uzvraćaju napokon i dinamovci! Oršić je zakuhao na lijevoj strani, lopta je došla do Ademija koji šutira s vrha šesnaesterca, no Tekin brani taj pokušaj.

27' - Šansa za Fener! Alici je ubacio u šesnaseterac za Freya, no Theophile dobro prati akciju i izbacuje loptu izvan kaznenog prostora.

22' - Frey je stvorio probleme Dinamovoj obrani, lijepo je izbacio trojicu igrača, ali Dilaver je na kraju uspio blokirati njegov pokušaj.

18' - Još jednom prijeti Fener! Jailson je opalio s vrha šesnaesterca, a Livaković hvata njegov udarac!

17' - Prilika za Fenerbahče! Benzia je povukao po lijevoj strani i krenuo centrirati, ali Stojanović ga je dobro ispratio i izbacio loptu u korner.

16' - Iznimno jak tempo na početku utakmice, redaju se prilike na obje strane, no zasad bez konkretnijeg udarca na gol.

12' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Frey zbog iznimno grubog prekršaja na Theophile-Catherineu koji je ostao previjati se na travnjaku.

10' - Kakva prilika za Dinamo! Stojanović je opalio s dvadesetak metara, Gavranović je skrenuo loptu prema golu, a Tekin je nekako uspio ukrotiti taj udarac kad smo već svi vidjeli loptu u golu!

8' - Igrači Fenera ušli su agresivnije u susret, nošeni su i stalnom pjesmom s tribina, no dinamovci se zasad uspješno nose s njihovim naletima.

5' - Sjajna prilika za Dinamo! Ademi je povukao kontru, on i Gavranović izbacili su cijelu obranu Fenera i situacija je bila izgledna, no austrijski su suci opravdano označili zaleđe.

3' - Stadion Şükrü Saracoğlu nije ispunjen do posljednjeg mjesta, ali navijači su došli u velikom broju, navijačke pjesme odjekuju tribinama i atmosfera je fantastična!

1' - Počela je utakmica u Istanbulu. Ajmo, Plavi!

-------------------------------------------------

18.55: Igrači su istrčali na istanbulski travnjak. Glavni sudac je Austrijanac Robert Schörgenhofer. Sve je spremno za početak!

18.40: Igrači Fenera ulaze u svlačionicu.

18.30: Utakmica Fenera i Dinama igrat će se na velebnom Şükrü Saracoğlu stadionu u Istanbulu.

18.15: Dinamovci su izašli na istanbulski travnjak uoči utakmice s Fenerom.

18.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Dinamo je jučer stigao u Istanbul, na cilj svog putovanja iz snova. Definitivno, svog nagradnog putovanja. Zaslužili su Modri nakon ove veličanstvene polusezone otputovati na gostovanje kod tako velikog kluba kao što je Fener, bez velikog imperativa, s osiguranim europskim proljećem.

Malo je bilo takvih europskih izleta na koje se letjelo posve mirno, bez stresa kao obvezne prtljage, bez neizvjesnosti i upitnika, preispitivanja “jesmo li dovoljno dobri za uspjeh na gostovanju”. Dinamo je svoje napravio, nakon 49 godina igrat će proljeće u Europi. Zato je jučer već u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” vladalo sjajno raspoloženje, smiješak na licima bio je sastavni dio kompletne Dinamove ekspedicije. Nagradio je trener Bjelica sve igrače i kompletni stručni stožer putovanjem u Istanbul, bili su tu osim članova Uprave i djelatnici iz Radne zajednice, prijatelji kluba, gosti... Charter Turkish Airlinesa bio je pun, 160 ljudi stiglo je u Istanbul.

Htjet će se revanširati

Međutim, iako je sve riješeno kad je nastavak europskog puta u pitanju, daleko je od toga da je Dinamo u Istanbul stigao na opušteni “maturalac”. Modri žele još jedan europski trijumf, iza osmijeha i dobrog raspoloženja sakrila se snažna želja za još jednom pobjedom nad Fenerom, za osiguranjem prve pozicije u skupini koja donosi razne bonuse. Ovakva momčad Dinama kojoj ne visi mač nad glavom i koja može igrati neopterećeno, ali s jakim motivom vrlo je opasna.

- Znamo da nas ovdje u Istanbulu očekuje zahtjevna utakmica pred bučnim turskim navijačima, protiv jake momčadi koja će nam se željeti revanširati za poraz u Zagrebu. Međutim, mi apsolutno vjerujemo u sebe, znamo što možemo, ne plašimo se i idemo po pobjedu. Želimo ostati ovdje gdje jesmo, znači završiti kao prvi u skupini - kaže Dani Olmo.

Na pitanje mogu li Modri zaista završiti skupinu sa “šest od šest”, rastegao je širok osmjeh.

- Mislim da možemo dobiti Fener, te u posljednjem kolu Anderlecht u Maksimiru. Da, zašto ne? Idemo utakmicu po utakmicu, ako smo dobili ove četiri, zašto ne bismo i ove preostale dvije, naročito sad kad možemo igrati bez stresa, osigurali smo proljeće - zaključio je mladi Španjolac.

Emir Dilaver, odlični stoper Modrih igrao je već ovakve velike utakmice na gostovanjima, baš s trenerom Nenadom Bjelicom, igrao je protiv Atletica, Porta, Zenita...

- Možemo danas pobijediti Fener u Istanbulu! Protiv njih i Beer Sheve u Maksimiru odigrali smo najbolje europske utakmice ove sezone. To što smo već osigurali europsko proljeće sjajan je doseg, ali danas o tome nećemo razmišljati. Na pameti nam je samo pobjeda, želimo biti prvi u skupini. Znamo da Feneru treba trijumf, ali nas to ne zanima. Mi smo u Istanbul došli po tri boda, želimo nakon današnjeg dana na kontu imati 15 bodova, pokazati dominantnost u skupini - kaže Dilaver.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - GNK Dinamo Zagreb v Fenerbahce - Maksimir Stadium, Zagreb, Croatia - September 20, 2018  Fenerbahce's Sener Ozbayrakli in action with Dinamo Zagreb's Dani Olmo        REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

Najbolje ove sezone

Arijan Adem, kapetan Dinama, igrao je mnogo utakmica protiv jakih suparnika kakav je Fener. Također pršti od optimizma kao i ostali dečki.

- Paklena atmosfera, to nas sigurno dočekuje tu nema nikakve sumnje. Ali mi smo spremni, jedva čekamo da utakmica starta, da opet pokažemo kako smo ove sezone dobri, kako smo zaslužili sve što nam se dogodilo. Protiv Fenera smo u Zagrebu odigrali našu najbolju europsku utakmicu ove sezone. No, očekujemo da danas odigramo još bolje nego u prvoj utakmici kad smo ih dobili sa 4:1! Ali najvažnije od svega jest činjenica da smo nastavili u istom ritmu, da smo nakon one pobjede nad Fenerom pobijedili i u iduće tri utakmice, što je pokazalo koliko smo dobri.

Pobjednički mentalitet

Dinamo juriša na svim frontama. Prva momčad uhvatila je proljeće, mladi u Ligi prvaka također, momčad U-23 radi čuda u Engleskoj u Premier League Internatinal Cupu, oni su 99 posto također osigurali proljetni dio natjecanja. Ademi to nije propustio napomenuti.

- Kompletni klub ima pobjednički mentalitet! Nas iz prve momčadi kopiraju juniori i U-23 momčad. Ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja godina Dinama.

Definitivno jest, to se moglo razabrati na svakom licu. Od svakog člana Dinamove ekspedicije do predsjednika Mirka Barišića, kojeg dugo nismo vidjeli tako raspoloženog. Stvarno se ne sjećamo da smo ikada putovali s Dinamom, a da je atmosfera bila toliko pozitivna. Ali i nabrijana, ona koja sugerira da danas Fenerbahčeu neće biti lako.

- Atmosfera je vrhunska, rezultati nam idu na ruku, danas ćemo protiv Fenerbahčea istrčati s puno samopouzdanja - kaže nam Amer Gojak.

Mladić koji je ove sezone autorizirao pravi nogometni “boom” veli da obožava igrati u vrućem ozračju kakvo se danas očekuje u Istanbulu.

- Baš volim igrati pred navijačima koji nas ne vole! Ne samo ja, nego i ostali. To nam je dodatni motiv. Dat ćemo sve od sebe, odigrati najbolje što možemo. Idemo po trijumf, idemo pokazati da smo bolji od njih, mi uvijek idemo po pobjedu. U prvoj utakmici smo ih pobijedili s 4:1, igrali smo vrhunski, sve nam se posložilo. Nadam se da će tako biti i ovog puta - kaže Gojak.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 05:26