Matija Djanjesic / CROPIX
ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE

HRVATSKI KLUBOVI DOZNALI PROTIVNIKE Rijeka će imati priliku osvetiti jedan od najtežih poraza u Kekovoj eri, Osijek bi mogao u susjedstvo!

Nakon Dinama svoje protivnike u Europi saznali su Rijeka i Osijek. Momčad s Rujevice u 3. pretkolu Europske lige igrat će protiv boljega iz susreta škotskog Aberdeena i gruzijske Čihure, dok će Osijek, ukoliko prođe bugarski CSKA iz Sofije, u 3. pretkolu igrati protiv boljega iz susreta između crnogorske Budućnosti i ukrajinske Zoryje.
Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 22. srpanj 2019. 16:25

Nakon što je Dinamo saznao da će u 3. pretkolu Lige prvaka, ako prođe Saburtalo, igrati protiv boljega iz dvoboja Ferencvaroš - Valletta, na red je stigao i ždrijeb 3. pretkola Europske lige.

Rijeka je bila nositelj u 3. pretkolu Europske lige te je dobila vrlo intrigantnog suparnika - škotski Aberdeen, koji je prije četiri godine hladnim tušem iznenadio Riječane (0-3 prva u Rijeci, 2-2 u uzvratu). Škoti, doduše, prvo moraju proći gruzijsku Čihuru, ali u tom su srazu golemi favoriti.

Osijek je već u 2. pretkolu dobio valjda najtežeg mogućeg suparnika, a pogled u budućnost može u Gradski vrt donijeti – Budućnost iz Podgorice! Bio bi to vjerojatno poželjan suparnik, lakši od sofijskog CSKA s kojim se momčad iz Gradskog vrta sučeljava pretkolo ranije. Crnogorci u ovom pretkolu igraju protiv ukrajinske Zorye, bolji iz tog okršaja će, nadajmo se, u Slavoniju...

Utakmice drugog pretkola Europske lige igraju se 25. srpnja i 1. kolovoza, a treće pretkolo je 8. i 15 kolovoza, dok se 'playoff' igra 22. i 29. kolovoza.

Mance o ždrijebu

Nogometaši Rijeke u ponedjeljak su saznali imena mogućih protivnika u trećem pretkolu Europske lige.

Momčad Igora Bišćana očekuje pobjednika susreta između škotskog Aberdeena i gruzijske Čihure.

"Na ždrijeb ne možemo utjecati, a na nama je da što bolje upoznamo oba kluba. Međutim, najbitnije je da budemo spremni bez obzira na protivnika," rekao je zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.

I dok je gruzijski sastav nepoznanica, Aberdeen je dobro poznato ime u Rijeci. U sezoni 2015/2016. škotski sastav je eliminirao Rijeku na prvoj stepenici slavivši na Kantridi 3-0, dok je u uzvratu bilo 2-2.

"Aberdeen nam nije ostao u dobrom sjećanju. Možda ćemo imati priliku uzvratiti im. Što se tiče Čihure to je momčad sastavljena većinom od gruzijskih igrača i igra čvrst nogomet," dodao je Mance.

Prva utakmica igrat će se u Rijeci 8. kolovoza, a uzvrat je na rasporedu sedam dana kasnije.

"Mislim da neće utjecati gdje se igra prva utakmica. Treba biti bolji u dvije utakmice i proći dalje," poručio je Mance.

Linker
24. travanj 2024 20:32