Emilio Andreoli/Getty Images
NEKA SE NE PONOVI

VEČERAS SE IGRA UTAKMICA KAKVA NIJE VIĐENA U POVIJESTI NOGOMETA Sve je otkazano! Na slavnom stadionu će biti samo igrači, suci, kamermani...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. veljača 2020. 13:50

Uzvratna utakmica 1/16 finala Europske lige između Intera Marcela Brozovića i Ludogoreca u Milanu bit će danas (21.00) odigrana pred praznim tribinama legendarnog San Sira.

A sve zbog straha od dodatnog širenja koronavirusa koji je zahvatio sjever Italije koja dosad broji 12 smrtnih slučajeva njime uzrokovanima.

Ali ne samo da na ovoj utakmici neće biti gledatelja, nego na njoj neće biti niti novinara, već samo kamermani. Nakon susreta neće biti niti press-konferencija.

"Otkazane su sve aktivnosti koje bi okupile veći broj ljudi, sve kako bismo osigurali da se utakmica može odigrati u sigurnim uvjetima", poručili su iz Intera.

Antonio Conte, čija momčad iz prve utakmice ima prednost 2:0, priznaje kako će biti jako teško igrati bez publike.

"Nogometu trebaju gledatelji, igrači moraju osjatiti atmosferu i to je najljepša stvar. Prihvaćamo da je ovakva odluka donesena zbog zdravstvenih razloga, ali nadamo se da će se stvari vratiti u normalu čim je prije moguće", rekao je Conte.

Igrači Ludogoreca sletjeli su u Milano u srijedu poslijepodne, a svaki je po izlasku iz aviona na licu imao zaštitne maske.

"Osim press konferencija otkazan je i službeni ručak s UEFA-inim predstavnicima. Gostujuća momčad nakon susreta leti ravno kući, sve iz sigurnosnih razloga", dodali su iz Intera.

Zbog straha od širenja koronavirusa šest će se utakmica Serie A za vikend odigrati pred praznim tribinama, uključujući derbi između Juventusa i Intera u Torinu.

Linker
19. travanj 2024 09:02