REUTERS/Kai Pfaffenbach
POLUFINALE EUROPSKE LIGE

VIDEO: CHELSEA PROPUSTIO PRILIKU OSIGURATI FINALE VEĆ U NJEMAČKOJ Englezi zapucali brdo prilika, Rebića i Eintracht u uzvratu čeka težak posao

U prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige Eintracht je u Frankfurtu dočekao Chelsea našeg Matea Kovačića, susret je završio remijem 1:1. Hrvatski napadač Ante Rebić nije zaigrao zbog akumuliranih žutih kartona, ali očekuje se njegov nastup u uzvratu koji je na rasporedu za tjedan dana u Londonu.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. svibanj 2019. 20:19

EINTRACHT FRANKFURT - CHELSEA 1:1 (Jović 23' / Pedro 45')

EINTRACHT (3-5-2): Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Da Costa, Rode, Gaćinović (od 90. Willems), Fernandes (od 73. Paciencia), Falette - Jović, Kostić.

CHELSEA (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerwson - Kante, Jorginho, Loftus-Cheek (od 82. Kovačić) - Pedro, Giroud, Willian (od 61. Hazard).

Sjajnu koreografiju priredili su navijači u Frankfurtu, koji su nakon više od tri desetljeća dočekali europsko polufinale. U goste im je stigao Chelsea, čiji je menadžer Maurizio Sarri na klupi ostavio Matea Kovačića, Hazarda, Higuaina i Barkleyja. Drugi hrvatski reprezentativac Ante Rebić nije mogao zaigrati za Eintracht zbog žutih kartona.

Chelsea je bio malo konkretniji u početku, ali brzo je inicijativu preuzeo Eintracht. Razdoblje bolje igre bundesligaš je naplatio kontranapadom u 23. minuti, kad je Luka Jović glavom s 12 metara sjajno poslao loptu u sam kut Kepinih vratiju nakon ubačaja Kostića. Bio je to deveti gol 21-godišnjeg srpskog napadača u Europskoj ligi ove sezone.

Gosti iz Londona imaju veću pojedinačnu kvalitetu koja je došla do izražaja u drugom dijelu prvog poluvremena. Nakon pokušaja Pedra i Loftus-Cheeka koji su otišli tek malo pokraj vratiju, u 45. minuti stiglo je i izjednačenje. Nakon Willianovog kornera Loftus Cheek je fino uposlio Pedra koji je ovaj put bio precizan.

Chelsea je imao kontrolu u većim dijelovima nastavka. Loftus-Cheek propustio je dobru priliku, David Luiz je nakon sat vremena igre iz slobodnog udarca pogodio gredu, a za posljednjih pola sata ušao je i Hazard. Frankfurt nije odustajao od napada, tražio je pobjedu, no Bluesi su ipak bili opasniji. Hazardov udarac je blokiran, a Luizov pokušaj glavom zaustavio je Trapp. Domaći su tražili kazneni udarac kad je lopta Girouda pogodila u ruku u kaznenom prostoru gostiju, španjolski sudac nije se oglasio.

U 82. minuti ušao je i Kovačić, trostruki osvajač Lige prvaka, zamijenio je Loftus-Cheeka koji je bio među najboljima na terenu. Eintracht svoje prilike nije iskoristio, no i dalje se ima pravo nadati ukupnoj pobjedi, a za Stamford Bridge bit će na raspolaganju i Ante Rebić.

EINTRACHT FRANKFURT - CHELSEA 1:1 (Jović 23' / Pedro 45')

EINTRACHT FRANKFURT: Trapp - Hinteregger, Hasebe, Abraham - Falette, Fernandes, Rode, da Costa - Kostić, Jović, Gaćinović

CHELSEA: Arrizabalaga - Emerson, Christensen, Luiz, Azpilicueta - Loftus-Cheek, Jorginho, Kante - Willian, Giroud, Pedro

------------------------------------------------------

ARSENAL - VALENCIA 3:1 (Lacazette 18', 26', Aubameyang 90'+1' / Diakhaby 11')

ARSENAL: Cech - Kolašinac, Koscielny, Sokratis, Mustafi - Xhaka, Guendouzi - Aubameyang, Ozil, Maitland-Niles - Lacazette

VALENCIA: Neto - Gaya, Diakhaby, Gabriel, Garay, Piccini - Guedes, Roncaglia, Parejo, Soler - Rodrigo

------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Druga zamjena kod domaće momčadi. Ušao je Willems umjesto Gaćinovića.

90'+1' - GOOOL! AUBAMEYANG POGAĐA ZA 3:1 NA ASISTENCIJU SEADA KOLAŠINCA.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85' - I opet prijeti Eintracht! Abraham je bio najviši u skoku, a njegov udarac glavom odlazi vrlo blizu vratnice!

83' - Još jedna zamjena kod Bluesa. Ušao je naš Mateo Kovačić umjesto Loftusa-Cheeka koji se dovoljno istrošio na ovoj utakmici.

81' - Kako je ovo bilo blizu za Eintracht! Nema ih nigdje, a sada su zamalo poveli. Da Costa je lijepo ubacio s desne strane, a Paciencia je bio za samo nekoliko centimetara prekratak na tom ubačaju i lopta je završila u gol-autu.

74' - Što je sada skinuo Trapp! Pedro je ispremiješao obranu domaćih, Loftus-Cheek je majstorski opalio po golu s desetak metara, a vratar Eintrachta fantastično obranio! U nastavku je pucao i Hazard, ali je lopta od bloka završila u korneru.

73' - Prva zamjena i kod Eintrachta. Ušao je Paciencia umjesto Fernandesa.

70' - I dalje traje inicijativa Chelseaja, Hazard je unio novu svježinu i igrači Eintrachta sve se teže nose s napadima Bluesa.

61' - Prva zamjena kod gostiju. Ušao je Eden Hazard umjesto Williana.

59' - Još jedna velika prilika za Chelsea! David Luiz je izveo slobodan udarac s oko 25 metara, pucao je direktno po golu, a lopta je odsjela na gredi!

54' - Velika šansa za Chelsea! Loftus-Cheek je opet napravio probleme domaćoj obrani, prošao je Hintereggera, zatim odigrao dupli pas s Pedrom, a onda opalio po golu s desetak metara, no i taj je udarac prošao iznad grede!

49' - Težak sudar glavama! Opet je Rode nastradao kao i u prvome poluvremenu, ovoga puta se sudario glavom s veznjakom Chelseaja Jorginho. Glavni sudac je poslao obje liječničke ekipe na teren i trenutno se pruža pomoć ozlijeđenim nogometašima. Srećom, čini se da je sve u redu i da će obojica nastaviti susret.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Igrači Chelseaja bolje su ušli u susret, dominirali su cijelim poluvremenom, no ipak je jedan od najtraženijih svjetskih napadača Luka Jović pronašao put do mreže Bluesa. Gosti se nisu predavali i nastavili su redati prilike, a dobra igra urodila je plodom u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je Pedro pogodio za izjednačenje. U drugome susretu Valencia je povela pogotkom Diakhabyja u ranoj fazi susreta, no Arsenal se vraća u igru dvama pogocima Alexandrea Lacazettea.

45' - GOOOL! Potpuno zasluženo izjednačenje za Chelsea, gol je visio u zraku i bilo je pitanje vremena kada će gosti postići pogodak. Loftus-Cheek je izvozao pola obrane Eintrachta, lopta je došla do Pedra koji je preciznim udarcem kroz šumu nogu s desetak metara snažno opalio i zatresao mrežu za 1:1!

42' - Kakva je ovo prilika bila za Chelsea! Loftus-Cheek se lijepo izborio za udarac na vrhu šesnaesterca, 'vagao' je svog čuvara i zatim sjajno gađao bliži kut, no i ovoga je puta lopta prošla tik uz vratnicu!

36' - Uzvraća sada i Eintracht! Rode je ubacio iz slobodnjaka, a Giroud je u zadnji trenutak glavom izbacio loptu u korner i spriječio da Costu da dođe do prilike za udarac.

27' - Sjajna prilika za Chelsea. Pedro je pucao s vrha šesnaesterca nakon još jedne izvrsne akcije Bluesa, ali udarac je prohujao malo pored vratnice!

26' - GOOOL! SJAJNA UTAKMICA U LONDONU, LACAZETTE JOŠ JEDNOM POGAĐA ZA PREOKRET ARSENALA.

23' - GOOOL! Gaćinović je proigrao Kostića koji se sjurio po lijevome boku i zatim fantastično centrirao u peterac gdje je Jović majstorskim udarcem glavom od vratnice zatresao mrežu za vodstvo Eintrachta u Frankfurtu! Sjajna akcija srpskih nogometaša.

19' - Strašan start na Rodeu! Christensen je vrlo neoprezno startao na veznjaka Eintrachta i potpuno opravdano dobio žuti karton, a može biti zadovoljan što mu sudac nije dodijelio i crveni karton. Srećom, Rode se pridigao i nastavio s igrom.

18' - GOOOL! POGLEDAJTE POGODAK ALEXANDREA LACAZETTEA NAKON SJAJNE AUBAMEYANGOVE ASISTENCIJE ZA IZJEDNAČENJE ARSENALA.

18' - Prva prava šansa za Eintracht! Izvrsno su izradili akciju, kružila je lopta po šesnaestercu gostiju, a na kraju je centaršut da Coste uhvatio Arrizabalaga.

15' - Sjajno igra Chelsea, nametnuli su svoju igru i ne dopuštaju domaćoj momčadi da dođe do daha.

11' - GOOOL! POGLEDAJTE POGODAK MOUCTARA DIAKHABYJA PROTIV ARSENALA U GOSTIMA.

10' - Intenzivan tempo nametnut je od samoga početka, sada su igrači Chelseaja zaredali s nekoliko pokušaja, no unatoč visokom presingu, domaći se igrači zasad uspješno nose s inicijativom Bluesa.

3' - Prilika za Chelsea. Kante je isprobao svoj udarac s vrha šesnaesterca, no udarac je prošao pored gola.

1' - Počele su prve polufinalne utakmice Europske lige!

------------------------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
09. svibanj 2024 18:13