CROPIX
'NI MI NISMO VIDJELI TRIBINE'

VIDEO: DINAMOV BOSANAC ODUŠEVIO PROSLAVOM POGOTKA KOJA JE VEĆ SAD LEGENDARNA 'Kad sam zabio nisam znao gdje se nalazim, bio sam izvan sebe...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. studeni 2018. 22:01

Slavilo se u Maksimiru dugo, pjevali su navijači u okolici stadiona, pivo se točilo, grlo se močilo, čestitao je tko je kome stigao. Zasvirala je i ona Grdovićeva 'Sve za ljubav što triba'..., da, Dinamo je u proljeća ušao s Mladenom Grdovićem na razglasu, igrači su 'raspalili' u svlačionici i onu 'Ne može nam nitko ništa'... I nisu dugo htjeli iz svlačionice, najradije bi nastavili do jutra, zaslužili su, naravno.

Amer Gojak bio je sav ozaren, nasmijan, kao da još uvijek nije znao gdje je i što je. Poželio je Edin Mujčin prije utakmice da baš jedan od njegovih Bosanaca bude junak i uvede Dinamo u to proljeće, Gojak je zabio prvi gol i dalje je sve bila formalnost.

- Nismo još svjesni što smo učinili - rekao je Gojak, govorio ushićeno, isprekidano.

- Presretan sam stvarno zbog ovog koraka. Kad sam zabio nisam znao gdje se nalazim, bio sam izvan sebe.



Proslava je sad već postala legendarna?

- Rekao sam da ću tako proslaviti, slavit ću i dalje kad god zabijem gol, na ovakav način. Slavlje je u svlačionici veliko, mora biti veliko. Trener nam je prije utakmice rekao da budemo mirni, da ne bude nervoze, da vjerujemo jedan drugome, budemo braća na terenu. To smo i napravili, jedino mi je žao što navijači nisu mogli vidjeti sve što smo im priredili, ali bit će još pobjeda u Europi, još ćemo im puno slavlja priuštiti. Ovo je prolaz za sve one koje to nisu uspjeli, za sve njih. Proljeće? Tko god nam dođe, svejedno nam je, idemo protiv svakoga na pobjedu.



Mislav Oršić zabio je taj zadnji, treći gol, ostvario san koji je donedavno za njega zvučao nemogućim.

- Ovo je stvarno ostvarenje sna, ne samo mog, nego svih ljudi i navijača Dinama. Otpočetka smo kontroirali utakmicu, kad smo zabili bilo nam je lakše, oni se vratili u egal, malo nam otežali, ali na kraju smo zabili i treći i zasluženo pobijedili. Nismo baš vidjeli tribine, ne znamo koliko su oni nas vidjeli, ali čuli smo podršku, drago mi je da nas je publika nosila do pobjede.

Zagreb, 081118.
Stadion Maksimir. 
Utakmica 4. kola Europske lige, 
GNK Dinamo Zagreb - FC Spartak Trnava.
Na fotografiji: Amer Gojak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX


- Očekuješ dalje? - Nisam osobno tako daleko gledao, nisam išao toliko daleko, sad smo to osigurali

- Ni mi baš tribine nismo vidjeli, pogotovo na zapad, ali se čulo.

Zagreb, 081118.
Stadion Maksimir. 
Utakmica 4. kola Europske lige, 
GNK Dinamo Zagreb - FC Spartak Trnava.
Na fotografiji: Amer Gojak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 06:05