Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
OBEĆAVAJUĆE IZDANJE BIJELIH

VIDEO: HAJDUK ODLIČNO OTVORIO EUROPSKO LJETO Levski nokautiran u grotlu Dugopolja, Majstori s mora propustili dokrajčiti goste

Hajduk je pobijedio Levski 1:0 u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige. Strijelac je bio Marko Futacs u 23. minuti iz jedanaesterca, nakon što je srušen Savvas Gentsoglou.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. srpanj 2017. 10:32

HAJDUK - LEVSKI 1:0 (Futacs 23-11m)

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja 5000. Sudac: Mohammed Al-Hakim 7,5. Pomoćnici: Gustavsson i Klyver. Četvrti sudac: Nyberg (svi iz Švedske). Delegat: Kofoed (Danska).

STRIJELCI: 1:0 Futacs (24-11m)

HAJDUK (4-3-1-2): Stipica – Tudor, Nižić, Borja Lopez, Memolla – Savvas (od 67. Kožulj), Radošević, Hamza – Vlašić (od 86. Pešić) – Futacs, Erceg (od 88. Ohandza). TRENER: Joan Carrillo.

LEVSKI (4-2-3-1): Mitrev – Cvetković, Jablonsky, Pirgov, Goranov – Panajotov (od 83 Adeniji), Rosu – Prochazka, Vutov, Narh – Mapuku (od 67. Bus). TRENER: Nikolaj Mitov.

-----------------------------------------------

Hajduk je zasluženo pobijedio, ali rezultat iz Dugopolja ne sugerira miran uzvrat. Bijeli su mogli i do veće, sigurnije pobjede, imali su prilika za bolji rezultat, ali za utjehu im ostaje minimalna pobjeda i spoznaja da su kvalitetnija momčad od skromnog Levskog. Bugari su držali defanzivni segment, ali u kreativnom su bili inferiorni naspram Hajduka. Tvrdu utakmicu, pravu šahovsku partiju gledali smo gotovo 50 minuta dvoboja. U drugom dijelu Hajduk je stvorio više prilika, Bijeli su natjerali Mitreva na nekoliko ozbiljnih intervencija, ali na kraju ostaje otvoren uzvrat na praznom stadionu u Sofiji. Ipak, Hajduk je u prednosti, maloj, ali bitnoj, jer je ostao čiste mreže u domaćem dvoboju.

Zahtjevnu taktičku bitku na sredini terena gledali smo u prvom poluvremenu. Izašao je Levski visoko sa svojom obranom, pokazavši od prve minute da se u Dugopolju neće zatvoriti u defenzivnu kućicu. Pritom su Bugari najviše prijetili preko lijeve strane, preko crnoputog Narha kojem se pridodavao i lijevi bek Goranov. Puno je problema imao Tudor u čuvanju posebno Narha koji je već na startu dvoboja kreirao prvu opasnost pred vratima Bijelih.


U sjajnoj atmosferi hajdukovci su ušli u susret, međutim nisu se Bugari uplašili huka s tribina. Već u 2. minuti prošao je Narh po lijevoj strani, ubacio u sredinu gdje je lopta prozujala kroz središte kaznenog prostora, ali nijedan igrač u žutim dresovima nije se našao na pravom mjestu da bi ugrozio Stipicu.

Hajduku je trebalo 15-ak minuta da preuzme kontrolu utakmice, da lagano počne pritiskati Bugare prema vratima Mitreva. Do vodstva su Bijeli došli sredinom poluvremena upotrijebivši najjače oružje iz svog arsenala - oduzetu loptu. Uradili su to ovog puta duboko na svojoj polovici odakle je Vlašić povukao polukontru, asistirao Tudoru, da bi na kraju Savvas izborio kazneni udarac. Detalj, ali velik, presudan.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U NOVINAMA

Rezultati prvih susreta drugog pretkola Europske nogometne lige:

Maccabi Tel Aviv (Izr) - KR (Isl) 3-1

Kairat (Kaz) - Skenderbeu (Alb) 1-1

Irtišh (Kaz) - Crvena zvezda (Srb) 1-1

Ružomberok (Slk) - Brann Bergen (Nor) 0-1

Rabotnički (Mak) - Dinamo Minsk (Blr) 1-1

Škendija (Mak) - HJK Helsinki (Fin) 3-1

Kalju Nomme (Est) - Videoton (Mađ) 0-3

Brondby (Dan) - VPS (Fin) 2-0

Altach (Aut) - Dinamo Brest (Blr) 1-1

Liepaja (Lat) - Suduva (Lit) 0-2

Apollon Limassol (Cip) -Zaria (Mol) 3-0

Vaduz (Lih) - Odd Grenland (Nor) 0-1

Haugesund (Nor) - Lech Poznan (Polj) 3-2

Ostersunds (Šve) - Galatasaray (Tur) 2-0

Gabala (Aze) - Jagiellonia (Polj) 1-1

Valletta (Mal) - Utrecht (Niz) 0-0

Astra (Rum) - Zire (Aze) 3-1

Progres Niedercorn (Luk) - AEL (Cip) 0-1

Beitar Jerusalem (Izr) -Botev (Bug) 1-1

IFK Norrkoping (Šve) - Trakai (Lit) 2-1

Slovan Bratislava (Slk) - Lyngby (Dan) 0-1

HAJDUK (HRV) - Levski Sofija (Bug) 1-0

Sturm Graz (Aut) - Mladost (CG) 0-1

Trenčin (Slk) - Bnei Yehuda (Izr) 1-1

Aberdeen (Ško) - Široki Brijeg (BiH) 1-1

Cork City (Irs) - AEK Larnaca (Cip) 0-1

Željeznicar (BiH) -AIK Stockholm (Šve) 0-0

OSIJEK (HRV) - Luzern (Švi) 2-0

Ferencvaros (Mađ) - Midtjylland (Dan) 2-4

Panionios (Grč) - Gorica (Slo) 2-0

Shamrock (Irs) -Mlada Boleslav (Češ) 2-3

Igrano u srijedu:

Inter Baku (Aze) - CS Fola Esch (Luk) 1-0

NAPOMENA: Uzvratni susreti su 20. srpnja

Linker
16. travanj 2024 12:35