screenshot
EUROPSKA LIGA

VIDEO: HRVATI SE RASPUCALI! KATIĆ ZABIO U SLAVLJU RANGERSA, LIVAJA ZATRESAO MREŽU ZA AEK Zrinjski na korak do ispadanja, novi poraz Zekića

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. kolovoz 2019. 00:19

Ako Rijeka dođe do posljednje eliminacijske stepenice uoči skupine Europske lige protivnik će joj biti bolji iz ogleda AEK Larnaca - Gent. Na Cipru ništa nije riješeno, ali rezultat 1:1 sugerira da su Belgijanci u boljoj poziciji. Radilo se o poprilično ravnopravnoj utakmici u kojoj su domaćin triput pucali u okvir, a gosti jednom više. Kako je Gent zabili u 28. minuti, a strijelac je bio Ukrajinac Jaremčuk, AEK je ganjao poravnanje i došao do njega tek u 88. minuti preko centarfora Makedonca Tričkovskog.

Hrvatski športski klub Zrinjski, predstavnik Bosne i Hercegovine, svoje je napravio izbacivanjem nizozemskog Utrechta, no u Švedskoj je od ekipe Malmö doživio uvjerljiv poraz 3:0. Iako u Mostaru treba očekivati bolje izdanje momčadi Harija Vukasa to je golem zaostatak.

Domaćin je napadao, stvarao šanse, bio bolji. Imao je devet šuteva u okvir, Zrinjski niti jedan. U prvom dijelu pao je samo jedan gol, zabio ga je Bengtsson, no sredinom drugog poluvremenu je zapečaćen rezultat. Prvo je strijelac bio Christiansen u 66. minuti, a potom Rieks u 74. minuti.

U danu bez velikih derbija nastupe Hrvata otvorio je pogotkom i asistencijom Marin Tomasov. Ofezivac koji je već napravio golem posao za Astanu ove sezone u Europi, postigao je treći od pet golova svoje momčadi u ogledu s malteškom La Valletom (5:1). Osim toga bio je i asistent Jangi u 80. minuti za konačan rezultat. Igrao je cijeli susret.

Marko Livaja nije krenuo u startnoj postavi, ušao je u 39. minuti da bi zabio za 2:0 pobjedu AEK-a na gostovanju kod Universitatee u Craiovi.

Nikola Katić autor je trećeg gola za Glasgow Rangers koji je vani dobio Midtjylland 4:2. Borna Barišić je bio na klupi. Eintracht je razbio Vaduz, a Ante Rebić je ušao u 72. minuti.

Zoran Zekić nastavio je s lošim europskim rezultatima. Njegov je Šerif u Tiraspolu pao od AIK-a iz Stockholma 2:1. Ovaj put nije ni imao sreće jer Šveđani su uputili samo jedan udarac u okvir gola i zabili. Radilo se o 14. minuti kad je pogodio Sightorsson. Prije toga već su vodili 1:0 jer je Andrej Lukić zabio autogol. Zekić je u prvih 11 stavio četvoricu Hrvata, osim Lukića to su bili Boban, Mikulić i Mužek, na klupi je ostao Palić. Za Moldavce strijelac je bio Kendysh s bijele točke u 56. minuti.

Iako su Dinamove ambicije vezane za Ligu prvaka treba notirati i da je Suduva u gostima pobijedila Maccabi Tel Aviv 2:1. Litvanci ili Izraelci bili bi suparnik Modrima ukoliko ne prođu Ferencvaros.

REZULTATI:

Astana - Valletta 5-1

AEK Larnaka - Gent 1-1

Sparta Praha - Trabzonspor 2-2

Pjunik - Wolverhampton 0-4

Universitatea Craiova - AEK 0-2

Broendby - Braga 2-4

Ventspils - Guimaraes 0-3

Šerif Tiraspol - AIK 1-2

Nefči - Bnei Yehuda 2-2

Malmö - Zrinjski 3-0

Haugesund - PSV Eindhoven 0-1

Mariupol - AZ Alkmaar 0-0

Thun - Spartak Moskva 2-3

Molde - Aris 3-0

Ludogorec - TNS 5-0

Maccabi Tel Aviv - Suduva 1-2

CSKA Sofija - Zorja Lugansk 1-1

Lokomotiv Plovdiv - Strasbourg 0-1

Feyenoord - Dinamo Tbilisi 4-0

Antwerp - Viktoria Plzen 1-0

Sarajevo - Bate Borisov 1-2

Dudelange - Kalju 3-1

Rijeka - Aberdeen 2-0

Midtjylland - Rangers 2-4

Norrköping - Hapoel Beer Sheva 1-1

Vaduz - Eintracht Frankfurt 0-5

FCSB Steaua- Mlada Boleslav 0-0

Austria Beč-Apollon Limassol 1-2

Luzern - Espanyol 0-3

Partizan - Malatyaspor 3-1

Legia Varšava - Atromitos 0-0

Torino - Šahtjor Sligorska 5-0

Ranije:

Ararat - Saburtalo Tbilisi 1-2

Riga - HJK 1-1

Sutjeska - Linfield 1-2

Slovan Bratislava - Dundalk 1-0

Linker
26. travanj 2024 08:38