REUTERS
EUROPSKA LIGA

VIDEO: HRVATSKI REPREZENTATIVAC ASISTENCIJOM ZA KLJUČNI GOL IZBACIO BENFICU I OSVETIO MODRE Portugalci bez odgovora na furioznu predstavu Eintrachta

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić odigrao je sjajnu utakmicu za Eintracht iz Frankfurta te je bio jedan od najzaslužnijih za 2-0 pobjedu svoje momčadi protiv Benfice u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige kojom je nadoknađen zaostatak od 2-4 iz prvog dvoboja u Lisabonu otprije tjedan dana.
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 19. travanj 2019. 01:12

Epilog nogometne večeri i polufinale Europske lige glasi: Eintracht Frankfurt – Chelsea, Arsenal – Valencia! Znači li to da ćemo gledati engleski finale? Sve je moguće, ali najveća bi pogreška bila otpisati družinu Ante Rebića protiv Kovačića, Hazarda i ostatka londonske kompanije. Također, nemojte zaboraviti da Unai Emery zbog Seville drži neslužbenu titulu „kralja“ ovog natjecanja...

Frankfurt je u uzvratu protiv Benfice odigrao strašnu utakmicu po pitanju dinamike, ritma, brzine i svega što moderni nogomet može i mora pružiti na vrhunskoj europskoj razini.

Gosti su pokušavali parirati, no njemački presing i motorika 'pojeli' su Portugalce koji bi bili u zakašnjenju onog trenutka kada bi – primili loptu.

Domaći su dominirali preko balkanskog ofenzivnog kvarteta u kojemu se Rebić pridodavao Gaćinoviću, Joviću i sinoć najboljem pojedincu susreta Filipu Kostiću koji je dominirao po lijevoj strani njemačkog napada gdje je Almeida imao strašnih problema.

Vodeći pogodak postignut je u 37. minuti kada je Rebić na vrhu kaznenog prostora odložio 'rolicu' Gaćinoviću koji pogađa vratnicu pri čemu se lopta odbija do samog Kostića. Da je u Europskoj ligi instaliran VAR, ovaj bi gol bio poništen zbog zaleđa, ali ovako – 1:0 za Eintracht.

U drugom su dijelu gosti ulovili kakvu-takvu ravnotežu, Joao Felix bio je blizu izjednačenju, no zasluženih i dovoljnih 2:0 postavio je Rode udarcem iz daljine nakon asistencije Rebića.

Rebić je odigrao čitav susret za Eintracht, dok Filip Krovinović nije konkurirao za nastup u sastavu Benfice.

Rezultati uzvratnih susreta četvrtfinala nogometne Europske lige:

Napoli - Arsenal 0-1 (Lacazette 36) - prva utakmica: 0-2

Valencia - Villarreal 2-0 (Lato 13, Parejo 54) - prva utakmica: 3-1

Eintracht - Benfica 2-0 (Kostić 37, Rode 67) - prva utakmica: 2-4

Chelsea - Slavia 4-3 (Pedro 5, 27, Deli 10-ag, Giroud 17 / Souček 26, Ševčik 51, 55)

PAROVI POLUFINALA (2. i 9. svibnja)

Eintracht - Chelsea

Arsenal - Valencia

FINALE - 29. svibnja (Olimpijski stadion, Baku)

Linker
19. travanj 2024 18:38