REUTERS
ŠOK ZA ĆALETU-CARA

VIDEO: KAKVA DRAMA U SALZBURGU Domaćin iz ponora stigao na korak do čuda pa pao u produžecima! Marseille iz jedinog udarca u okvir prošao u finale!

Piše: HinaObjavljeno: 04. svibanj 2018. 01:56

RB Salzburg je protiv Olympique Marseillea anulirao zaostatak iz prve utakmice, ali nije izdržao do kraja.

Austrijski prvak je stigao u vodstvo u 53. minuti golom Amadoua Haidare, a 12 minuta kasnije bilo je 2-0. Xaver Schlager je pucao, a Bouna Sarr skrenuo loptu u vlastitu mrežu. U 71. minuti Salzburg je imao i sjajnu priliku za 3-0, no udarac Hee-Chan Hwang je sjajno obranio Yohann Pele.

Domaćin je mogao do gola i u 99. minuti kada je Duje Ćaleta-Car pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, no Pele je još jednom sjajno reagirao.

Kada se već činilo kako će odlučivati jedanaesterci, OM je u 116. minuti zabio za plasman u finale. Payet je ubacio iz kornera, a Rolando zabio za 2-1. Bio je to prvi udarac OM-a u okvir gola. Dvije minute kasnije Salzburg je ostao s igračem manje nakon što je isključen Haidara.

Za Salzburg je cijeli susret igrao Ćaleta-Car, dok je Marin Pongračić ušao u igru u 97. minuti. Salzburg je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza na 39 utakmica, no domaći igrači nisu imali previše razloga za zadovoljstvo.

OM je dva puta igrao u finalu Kupa Uefa i oba puta je upisao poraze - 1999. je izgubio od Parme (0-3), a 2004. od Valencije (0-2).

Soccer Football - Europa League Semi Final Second Leg - RB Salzburg v Olympique de Marseille - Red Bull Arena, Salzburg, Austria - May 3, 2018   Marseille's Dimitri Payet in action with RB Salzburg's Duje Caleta-Car    REUTERS/Lisi Niesner - RC12310FD700
REUTERS

Linker
23. travanj 2024 16:51