Screenshot: YouTube
U DŽEPU JE PLAY-OFF EUROPSKE LIGE

VIDEO: LOKOMOTIVA NAPRAVILA NAJVEĆI EUROPSKI USPJEH U POVIJESTI Zagrepčani pregazili favorita!

Lokomotiva je na gostovanju u Poltavi kod Vorskle napravila najveći europski uspjeh u povijesti kluba. Zagrepčani su u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige pobijedili domaćina s 3:2 i izborili play-off Europske lige.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 15:44

VORSKLA - LOKOMOTIVA 2:3: (0:1 - Bočkaj 1', 1:1 - Perić, ag '49', 1:2 - Fiolić 53', 1:3 - Perić 64', 2:3 - Česnakov 74')

POLTAVA - Stadion Oleksija Butovskog. Gledatelja: 12.000.

VORSKLA (4-2-3-1): Šust 5 - Sapaj 5 (od 60. Rebenok 5,5), Ditjatjev 5, Česnakov 6, Perduta 5 - Tkačuk 5,5, Skljar (od 70. Golodjuk -) - Kobahidze 5,5, Hljobas 5,5 (od 74. Zaričnjuk -), Bartulović 5,5 - Kolomoec 5. Trener: Vasil Sačko 5.

LOKOMOTIVA (4-1-4-1): Zagorac 7,5 - Bartolec 6,5, Majstorović 6,5, Perić 6,5, Rožman 6,5 - Capan 6,5 - Grezda 6,5, Fiolić 7,5, Ćorić 6,5, Bočkaj 7,5 (od 68. Cekici -) - Marić 6,5 (od 65. Radonjić -). Trener: Tomislav Ivković 7.

Igrač utakmice: Ivan Fiolić.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Povijesni doseg ostvario je Tomislav Ivković s Lokomotivom, najmlađa momčad Europske lige plasirala se u kvalifikacijsko kolo!

Nakon zagrebačkih 0-0 u Poltavi su gosti slavili 3-2, Vorskla je pregažena gotovo kao plitki potok, a među nekolicinom junaka kao najvažniji se izdvojio kapetan Ivan Fiolić, strijelac golčine sa 25 metara za 1-2 u 53. minuti!

Ništa manje zaslužan za prolaz nije ni vratar Danijel Zagorac, koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade obranio 11-rac kojeg je naivno na Perduti skrivio Grezda; čekao je vratar 'lokosa' Hljobasa do zadnjeg trenutka i dobio igru živaca!

Već prije toga su 'lokosi' opasno živjeli, u 40. minuti Zagorac je obranio udarac izbliza Kobahidzea, a nakon tog kornera stoper Ditjatjev je udarcem glavom uzdrmau vratnicu!

Ivković je nadmudrio kolegu Vasilja Sačka svojom portugalskom taktikom o kojoj je trubio cijeli tjedan. Gosti su poveli već u prvom protunapadu, Fiolić je oduzeo loptu pred svojim vratima i uposlio Ćorića, ovaj povukao kontru, gledao lijevo-desno i pravovremeno uposlio natrčavajućeg Bočkaja, koji je nespretnim primanjem lopte prevario beka domaćih pa ljevicom kroz Šustove noge pogodio mrežu!

Upravo je Petar Bočkaj bio Ivkovićevo iznenađenje u početnoj postavi, odlučio se trener Lokomotive na brzonogo pojačanje iz Zaprešića na lijevom boku, Fiolića pomaknuo u sredinu, što se pokazalo dobitnim potezima, a iz postave je ispao najmlađi, Luka Ivanušec. Inicijativa je prepuštena nemaštovitim Ukrajincima, a Zagrepčani su čekali kontre. I zabili skoro sve prigode!

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

Nesretni Perić postigao je autogol na početku drugog poluvremena, no nova Bočkajova kontra i Fiolićev udarac ponovno su šokirali domaće, a potom se Dino Perić iskupio, slobodnjak Josipa Ćorića, starijega Antina brata, glavom je sproveo u mrežu.

Domaći su smanjili akcijom nakon ubačaja sa strane u 74. minuti preko svoga kapetana Češnjakova, a potom je opet Zagorac s dvije obrane spriječio neizvjesnu završnicu. Ivković je napravio 'santosovske' zamjene i sačuvao pobjedu.

Linker
25. travanj 2024 02:05