Foto: Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: MAJSTORI SA MORA NOKAUTIRALI SKANDINAVCE: TOTALNA LUDNICA NA VRUĆEM I RASPJEVANOM POLJUDU Hajduk uništio goste u samo nekoliko minuta

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. kolovoz 2017. 14:29

HAJDUK - BRONDBY 2:0

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 30.204.

HAJDUK (4-3-2-1): Stipica - Juranović, Nižić, Borja Lopez, Memolla - Kožulj (od 75 Šehić), Savvas, Hamza - Vlašić, Erceg (od 82. Said) - Futacs (od 90. Pešić). Trener: Joan Carrillo.

BRONDBY (4-3-1-2): Ronnow - Larsson, Hermannsson, Rocker, Crone - Fisker Jensen (od 65. Tibbling), Norgaard, Vigen Christensen - Mukhtar - Halimi (od 62. Mensah), Wilczek (od 65. Kalmar) Trener: Alexander Zorniger.

Sudac: Orel Grinfeld. Pomoćnici: Hassan i Yarkoni. Četvrti sudac: Berger (svi iz Izraela). Delegat: Oleszek (Poljska).

Strijelac: 1:0 - Erceg (59), 2:0 - Erceg (63).

---------------------------------------------------------

Puni i raspjevani Poljud pozdravio je junake u Bijelom, četvrtu godinu zaredom Hajduk se plasirao u play-off kvalifikacija Europske lige! Bröndby se pokazao kao teška, ali ne i nepremostiva prepreka, a Bijeli su Dance slomili golgeterskim blitzkriegom Ante Ercega. Dotad neprimjetan, ali u samo četiri minute (59-63) Erceg je s dva pogotka postao heroj Poljuda usmjerivši utakmicu k sigurnoj pobjedi i prolazu Hajduka. Pamtit će svi sjajnu atmosferu, a posebno Erceg, kojeg je 30.000 navijača dugim ovacijama ispratilo s terena. Bijeli su imali dovoljno mudrosti i strpljenja pričekati svoju priliku, iskoristiti pogreške suparnika, i zasluženo čekaju današnji ždrijeb u Nyonu. Igrači su ovo ljeto već podijelili 100.000 eura od europskih premija, a najbolje tek dolazi.

Tvrdu, većim dijelom ravnopravnu utakmicu gledali smo u prvom dijelu. Unatoč snažnoj podršci Bijelima s tribina, Bröndby je krenuo aktivnije. Već u 43. sekundi zaprijetio je Wilczek, Poljak je utrčao s desne strane kaznenog prostora, šutirao prizemno, ali Stipica je bez problema ukrotio udarac. Obrana Hajduka visoko je izašla na 30 metara od svojih vrata, ali Bijeli u igri bez viroznog Radoševića nisu imali raspoložene veznjake koji bi kreirali opasnije akcije. Igra pod kontrolom Savvasa svodila se na duga ispucavanja iz zadnje linije prema Futacsu, koji je trebao sačuvati loptu.


Ante Erceg Goal HD - Hajduk Split 1 - 0 Brondby... by sportsplay

Spustiti je za Ercega ili Vlašića, koji se pokazao najvećom opasnosti za dansku obranu. Uz bezuspješne duge lopte za Futacsa, oslanjao se Hajduk i na trkačke sposobnosti Vlašića, koji je jedini imao moć prenijeti loptu na suparničku polovicu. Vlašić je u 9. minuti prošao po desnoj strani, ubacio opasnu loptu koju je Ronnow kratko odbio, ali neugodnu loptu iz peterca očistili su stoperi Bröndbyja. Dvije minute kasnije ponovno je Vlašić pucao iskosa s ruba kaznenog prostora, no bio je to lak plijen za danskog čuvara mreže. Da je u sjajnoj formi, Frederik Ronnow je potvrdio u 16. minuti, kada je izdržao pravu kanonadu Bijelih. Prvo je Vlašić u driblingu ostavio Hermannssona, šutirao snažno s 14 metara, a Ronnow je odbio do Kožulja, koji je s desne strane pucao ne oklijevajući, ali ponovno je Ronnow odličnom obranom spasio Bröndby.


Ante Erceg GOAL HD - Hajduk Split (Cro) 2 - 0... by 87taras

Podigao je svojim obranama cijeli Poljud na noge, ponadali su se navijači Hajduka da zgoditak visi u zraku, ali igra se primirila nakon dviju velikih obrana danskog vratara. Hajduk je nastavio praznim ispucavanjem na Futacsa, a Danci su, također bez uspjeha, pokušavali okomitom loptom za Wilczeka i Halinija proći kroz srce obrane Bijelih. Dugih 25 minuta nije se događalo ništa značajno, a onda je Memolla sjajnim centaršutom pronašao Kožulja, koji je utrčao na drugu vratnicu, pucao u padu poslavši loptu pored vrata u najboljoj prigodi prvog dijela. Još je do kraja prvog dijela Hamza jednu solodionicu okončao šutom pored vrata, a Kožuljev slobodnjak s više od 25 metara sijevnuo je tik iznad danskih vrata.

Sav trud iz prvog dijela naplatili su Bijeli početkom nastavka. Nakon 15-ak minuta zatišja preokrenula se utakmica s dva eskpresna pogotka pogotka Ercega za velikih 2:0 na točno 28 minuta prije kraja. Reagirao je Zorniger s dvije promjene, uveo Kalmara i Tibblinga. Danci su preuzeli više inicijative, ali ostavili su i prostora iza leđa svoje obrane, pa su hajdukovci prijetili i trećim pogotkom. Ali bilo je dovoljno i dva razlike da nakon europskog prolaza u velikom stilu Bijeli s golemim samopouzdanjem u nedjelju idu na maksimirski derbi s Dinamom. Da zaokruže sjajan tjedan...

Linker
14. travanj 2024 19:07